Versterken, verduurzamen en verbeteren in het aardbevingsgebied

Geen woorden maar daden. Een unieke aanpak, samenwerking en verslaglegging.

versterken-verduurzamen-en-verbeteren-in-het-aardbevingsgebied

Midden in het aardbevingsgebied kochten wij een voormalig postkantoor aan. In Ten Post onderzoeken we in de praktijk hoe we ook hier kunnen bouwen aan ruimte voor een beter leven. Samen met mede-initiatiefnemers QuakeShield en Urgenda zetten wij ons in om de woning te behouden voor nu én de toekomst. Dit doen we door deze te versterken, verduurzamen en verbeteren. Collega Romy bewoont de woning en blogt en vlogt over de werkzaamheden.

Momenteel is de woning aan de Rijksweg 203 in Ten Post compleet gestript: de vloeren zijn kaal, de ruimtes zijn leeg en het gebouw is met bouwhekken omgeven. Hoewel het op het eerste gezicht lijkt alsof er nog weinig opbouwende activiteiten plaatsvinden, is dat allerminst het geval. QuakeShield voert deze week de versterkingswerkzaamheden uit.

Bijzondere samenwerking

Van Wijnen, QuakeShield en Urgenda vonden het hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken. Zij willen een actieve en directe bijdrage leveren aan het veiliger en tegelijkertijd energieneutraal maken van het woningaanbod in het aardbevingsgebied. Vanuit een groot gevoel voor maatschappelijk belang werken zij nu gezamenlijk en elk vanuit hun eigen expertise aan de opgave. Met de aankoop van de woning in Ten Post onderzoeken zij de mogelijkheden nu in de praktijk.

Unieke verslaglegging

Als een woning versterkt, verduurzaamd en verbeterd moet worden, komen er bij een bewoner veel zaken op zijn pad. Er moeten keuzes gemaakt worden en er gaat van alles in en om de woning gebeuren. Het is een unieke en spannende gebeurtenis voor een bewoner. Om ook dit perspectief goed te kunnen begrijpen, doet Romy als bewoner én collega verslag van de verbouwwerkzaamheden. Zij volgt elke stap van het projectteam en blogt en vlogt over haar ervaringen. Benieuwd naar haar ervaringen? Bezoek de website of volg haar op Twitter, Facebook of Instagram.

Meer dan bouwen