We tekenden de intentieovereenkomst met Credit Linked Beheer voor de aankoop van 65 appartementen in Alkmaar

Geen categorie

Heerhugowaard

15:35

11-02-2022

Afgelopen week hebben Credit Linked Beheer namens een van haar fondsen en wij de intentieovereenkomst getekend voor de aankoop van een woontoren aan de Picassolaan in Alkmaar. De woontoren omvat 65 appartementen die bestemd zijn voor de verhuur.

Geschikte huisvesting voor meerdere doelgroepen

De 65 appartementen zijn onderdeel van het project Het Palet aan de Picassolaan in Alkmaar. Het gehele project omvat de realisatie van drie woontorens en telt in totaal 146 appartementen. Het programma krijgt een variatie aan verschillende typen appartementen, waardoor er voor meerdere doelgroepen geschikte huisvesting wordt gerealiseerd. Het Palet is een ontwikkeling van Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost in samenspraak met Terra Projectmanagement en wordt gerealiseerd door Van Wijnen Heerhugowaard.

Hans Reijersen van Buuren, Directeur Vastgoed bij Credit Linked Beheer: “Met het tekenen van de intentieovereenkomst met Van Wijnen nemen wij een belangrijke stap in de verdere diversificatie van de woningportefeuilles van onze fondsen. Wij zijn blij het aanbod in huurwoningen in Alkmaar en daarmee ook Noord-Holland te kunnen vergroten.’’

Divers woningaanbod

Aan de groene rand van Alkmaar West komt Het Palet: drie woongebouwen met een divers palet aan appartementen aan de Picassolaan. In totaal telt het project 146 appartementen die variëren van vrije sector huurappartementen tot sociale en particuliere koopappartementen. Het aanbod is bij uitstek geschikt voor jonge starters en een- en tweepersoonshuishoudens.

‘’Met Het Palet in Alkmaar maken we het voor een breed publiek mogelijk om in een appartement op een mooie groene locatie te wonen,’’ vertelt Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost. ‘’Door het tekenen van deze intentieovereenkomst met Credit Linked Beheer zijn we een grote stap dichterbij het realiseren van de 65 huurappartementen. Met het ontwikkelen en bouwen van de huurappartementen en sociale koopappartementen van Het Palet bieden we een mooie kans op betaalbare appartementen voor woningzoekers die nu vaak nog misgrijpen op de Alkmaarse huizenmarkt. Hier zijn we trots op!’’

Bord met ondertekening aankoop 65 appartementen in Alkmaar met  Hans Reijersen van Buuren en Arjen Oosting
Contractondertekening door Hans Reijersen van Buuren (links) en Arjen Oosting (rechts)

Duurzaam en milieuvriendelijk

Het Palet staat in het teken van natuurinclusief bouwen. Het wooncomplex ligt straks te midden van brede groenstroken en watergangen. Een nieuwe groenstrook vormt een ecologische verbinding tussen de Hoevervaart, de bebouwde ruimte en het aangrenzende parkachtige terrein. Daarbij passen ook duurzame en milieuvriendelijke oplossingen. Denk daarbij aan vloerverwarming en -koeling met behulp van warmte- en koude-opslag (WKO).

Planning

Naar verwachting wordt rond oktober 2022 gestart met het bouwrijp maken van de locatie. Oplevering en start verhuur staat gepland voor eind 2024.