Als uitvoerder aan de slag bij Van Wijnen, wat vindt Robin?

Algemeen

12:27

23-03-2021

Er moeten maar liefst zeven miljoen woningen en een miljoen gebouwen van het aardgas af en energetisch worden verbeterd. Iedereen draagt zijn steentje bij binnen zijn eigen deskundigheid. Zo realiseren we samen de klimaatdoelstellingen én zorgen we ervoor dat de bewoner zich weer thuis voelt. Met groot onderhoud willen we een betekenisvolle bijdrage leveren aan de verduurzaming van de bestaande woonomgeving, voor bewoner, klant en onze planeet. En wie kunnen er beter vertellen over groot onderhoud dan onze collega’s? Uitvoerder Robin Vergoed vertelt over zijn ervaringen en uitdagingen.

‘Volop uitdaging!’

Robin Vergoed is al 13 jaar uitvoerder bij Van Wijnen. In die jaren heeft hij een grote diversiteit aan projecten onder zijn hoede gehad. Van nieuwbouw tot renovatie en transformatie. Op het moment dat we Robin spreken is hij uitvoerder bij transformatieopgave SCY010 in Schiedam. Eerder werkte hij bij een groot onderhoudproject aan de Jan Evertsenplaats in hartje Rotterdam.

Hoe ziet jouw werkdag eruit? 

“Ik ben verantwoordelijk voor de planning, kwaliteit van de bouw, het budget en de veiligheid op de bouwplaats. Ik stuur mensen op de bouw aan, zowel medewerkers van Van Wijnen als onderaannemers. Mijn taak is om te zorgen dat alles logistiek goed op orde is, zodat iedereen zijn werk kan doen zoals bedoeld.”

Wat betekent werken aan groot onderhoud voor jou?

“Op het moment dat je werkt aan een project in bewoonde staat, zorgt dat voor de nodige uitdaging. 99% van de tijd is het fantastisch en geniet ik van de interactie met bewoners, maar het is ook wel eens lastig, omdat ik zo graag de vaart erin wil houden. Van Wijnen betrekt de omgeving bij hun ontwikkelingen en dat maakt mijn werk makkelijker. Omwonenden weten wat we aan het doen zijn en een praatje is snel gemaakt.”

Wat maakt jouw werkdag leuk? 

“Zowel bij transformatie als groot onderhoud vernieuw je en voeg je kwaliteit toe aan de omgeving. Zorgen dat die trein blijft rijden. En als dat lukt, dan heb ik een goede dag. Van Wijnen is geen werkgever die op je vingers kijkt. Er zijn zeker kaders, maar er is ook vrijheid om je eigen keuzes te maken. Dit maakt dat je je verantwoordelijk voelt. Alsof het werk van jezelf is. Ook dat maakt mijn werkdagen leuk.”

Meer weten over werken in groot onderhoud? Bekijk dan onze vacatures!