Wonen in een voormalig faculteitsgebouw

Studenten nemen intrek in nieuwe short-stay accommodatie

wonen-in-een-voormalig-faculteitsgebouw

Met de start van het nieuwe studiejaar is ook de nieuwe short stay accommodatie voor (internationale ) studenten op de campus van de Universiteit Twente (UT) in gebruik genomen. Camelot en Van Wijnen transformeerden het voormalige faculteitsgebouw De Hogekamp in Enschede naar een modern wooncomplex met 445 volledig ingerichte studio’s en aanvullende services. Een passend antwoord op de ambitie van de UT die wil groeien in internationale studentenmobiliteit.

Na een flink aantal jaren leegstand heeft het markante faculteitsgebouw De Hogekamp in Enschede weer een nieuwe bestemming gekregen. Afbreken was niet aan de orde omdat het gebouw nog van grote waarde is voor de UT. We hebben daarom onderzocht welke huisvestingsvragen er spelen en waar het gebouw bouwtechnisch geschikt voor is. Camelot is gevonden als samenwerkingspartner om er een toekomstbestendige plek van te maken voor een specifieke doelgroep. Zij hadden al meer ervaring met de verhuur van kant- en klare studio’s voor jongeren of studentes met gemeenschappelijke ruimtes.

Camelot verhuurt de zelfstandige en gemeubileerde 445 kamers en aanvullende voorzieningen zoals een wasserette, studeerplekken, lounge en bioscoop. Daarmee voorziet de nieuwe accommodatie in huisvesting van de toenemende stroom van buitenlandse studenten, onderzoekers en expats die in Enschede één of meerdere jaren komen studeren of werken.

Om de leegstaande kantoorkolos van 25.000 m2 te transformeren naar energiezuinige short stay faciliteit is het pand volledig gestript. De buitengevel is voorzien van een nieuwe jas in de vorm van aluminium puien en HR++ glas. Het dak is vernieuwd en het pand is volledig gasloos gemaakt. Daarmee is een labelsprong gerealiseerd van G naar A.

Meer informatie over dit transformatieproject is te vinden op de projectpagina.

Meer dan bouwen