Algemeen
Zwijndrecht
09:21
20-04-2020
In de Paulus Potterstraat in Zwijndrecht voert Van Wijnen de energetische verbetering uit voor 168 sociale huurwoningen van Woningstichting Trivire. Tijdens de werkzaamheden blijven de huizen bewoond, wat normaal gesproken zorgt voor veel dagelijks contact tussen de bewoner en ons projectteam. Maar in tijden van corona moet dit natuurlijk anders. De situatie vraagt om een andere manier van werken. Hoe gaat het projectteam hiermee om? We vroegen het onze uitvoerder Maurice van’t Hoff.
We maken de woningen energiezuiniger en verbeteren het wooncomfort voor de bewoners. We vernieuwen onder andere de daken en kozijnen, plaatsen zonnepanelen, verbeteren de isolatie en muteren de badkamers, keukens en toiletten. We voeren deze werkzaamheden uit terwijl de bewoners thuis zijn. Dat vraagt om een andere manier van werken.
“We zijn nu een stuk voorzichtiger in het contact met bewoners. Normaal gesproken loop ik makkelijk bij een bewoner naar binnen om te kijken hoe de werkzaamheden verlopen. Nu doe ik dat zo min mogelijk en houd ik gepaste afstand. Zeker in het begin was dat even omschakelen!”
Ook houden we rekening met het aantal personen dat per woning aan het werk is. “Normaliter plannen we 5 dagen in voor alle werkzaamheden binnen in de woning”, zegt Maurice. “Nu hebben we dit verlengd naar 6 dagen. Als de elektricien bij de meterkast aan het werk is, kunnen er niet continu collega’s in en uit lopen. Door de planning wat te verruimen, voorkomen we dat er te veel mensen in één ruimte aanwezig zijn.”
“Naast dit soort maatregelen nemen we natuurlijk ook de welbekende hygiënemaatregelen in acht. De toiletten worden meerdere keren gereinigd, we wassen vaker onze handen en we gebruiken handschoenen”, zegt Maurice tot slot.
Uitvoerder
“De coronamaatregelen vragen om een andere manier van werken. Ik ben enorm trots op hoe het team, ondanks de situatie, er alles aan doet om de voortgang van het werk te waarborgen.”
De coronamaatregelen vragen om een andere omgangsvorm, ook van de bewoners. Maurice vertelt hoe het contact nu verloopt. “Voordat we in een woning starten met de werkzaamheden bellen we met de bewoner en stemmen we af of de werkzaamheden door kunnen gaan. Indien de bewoner (lichte) klachten heeft, verzetten we de werkzaamheden naar een later moment. Als hier geen reden voor is, starten we. Een week voor de start van het werk krijgt de bewoner van ons een brief, waarin staat uitgelegd welke maatregelen we handhaven. Kunnen we deze regels op de een of andere manier niet naleven, dan vertrekken we.”
De vergunning voor de werkzaamheden op het dak heeft iets langer op zich laten wachten dan gedacht. Hierdoor is er geschoven in de planning. “Het muteren van de badkamers, keukens en toiletten stond oorspronkelijk tegelijk met het vervangen van de kozijnen op de planning. We hebben dit naar voren gehaald om geen tijd te verliezen terwijl wij in afwachting waren van de vergunning. Achteraf is het voor de voortgang van dit project goed geweest”, zegt Maurice. “Dit tegelijkertijd uitvoeren had in deze situatie niet eens mogelijk geweest omdat we dan met te veel mensen in de woning aan het werk zouden zijn.
Maurice geeft aan enorm trots te zijn op het projectteam dat de werkzaamheden in de Paulus Potterstraat uitvoert. “We werken hier natuurlijk al een tijdje met elkaar. We weten wat we aan elkaar hebben en letten goed op elkaar. Ik ben trots op iedereen die zich ondanks het coronavirus en bijbehorende risico’s toch iedere dag gewoon blijft inzetten voor Van Wijnen en de bewoners van de Paulus Potterstraat.”
22 augustus 2024
De laatste jaren is er hard aan de weg getimmerd in de Maastrichtse wijk Caberg. Ook Van Wijnen heeft hier…
Lees verder30 juli 2024
Op 4 juli werd op het terrein van Clean2Anywhere in Hoorn de eerste Bio en Circulaire Expo gehouden. De expo…
Lees verder17 juli 2024
In juli 2024 konden bewoners van het appartementencomplex op het voormalige terrein van de Elias Beeckman Kazerne hun sleutels ophalen….
Lees verder