Woningstichting Putten kiest voor zekerheid in topsamenwerking

Wonen

Woningcorporatie

Harderwijk

Putten

10:31

13-07-2021

Woningstichting Putten en Van Wijnen hebben een samenwerkingscontract ondertekend tot 2030. Als beide partijen volop gaan voor het woongeluk van de huurder, dan praat je over een topsamenwerking. Logisch dan ook dat er op ‘de werkvloer’ regelmatig een taartje wordt gegeten.

“Als je kijkt waar wij voor staan met ons bestaand bezit, dan is het prettig om een partner te hebben die ons als organisatie kent en ons bezit kent.” Marieta Peek, directeur-bestuurder, legt uit waarom Woningstichting Putten graag samenwerkt met bouwbedrijf Van Wijnen.

Lokaal

Ook Johan Timmer, adjunct-directeur bij Van Wijnen, zette zijn krabbel met veel vertrouwen onder het contract. “Lokale verbondenheid vinden wij belangrijk. Daar doen we veel moeite voor en dat wordt gewaardeerd, ook door de huurders.” Dat blijkt, de huurders zijn vaak zo blij met de inspanningen die de bouwlui van Van Wijnen leveren, dat ze regelmatig een koek of een taartje aangeboden krijgen. “Daar zijn we trots op”, zegt Johan.

Communiceren

Bram Born, manager vastgoed, vertelt hoe de samenwerking ooit begon: “We hebben een samenwerking vanaf 2013, die gaan we voortzetten tot 2030.” Hij vertelt meteen ook wat de Woningstichting daarin écht belangrijk vindt: “Dat is de huurder, want die blijft in de woning wonen tijdens de ingreep. Dan zoek je dus naar een bouwbedrijf die dat begrijpt en personeel heeft dat daar goed mee kan omgaan.” Dat heeft alles te maken met goed communiceren en snel schakelen. Want als er een bewoner overlijdt of ziek wordt, dan betekent dat iets voor het geplande werk. “Het gaat echt om die finesse”, geeft Marieta aan.

Overlast

Johan snapt ook precies wat bedoeld wordt en vult aan: “Het zijn echt vakmensen. Wij beseffen heel goed dat we een ongenode gast zijn. We komen iets moois doen, maar je hebt daar wel een paar dagen of een week overlast van.” Dat wordt direct door Marieta beaamd: “Mensen zitten wel even in de rotzooi.” Samen doen ze er alles aan om overlast tot een minimum te beperken.

Informeren

Daarom is het zo belangrijk dat mensen ruim van tevoren geïnformeerd zijn, dat ze al hun vragen kunnen stellen en inzicht hebben in de planning. De opzichter van Woningstichting Putten en de uitvoerder van Van Wijnen gaan voor het gepland onderhoud bij alle huurders langs. Johan: “Elke situatie is anders, elke wijk is anders.” En het mooie is: naar iedereen wordt met aandacht geluisterd en problemen zijn er om opgelost te worden.

Tot 2030 moeten we 600 tot 700 woningen verduurzamen. Dat houdt in dakpannen eraf, zwaarder geïsoleerd dak erop. Grondvloer isoleren.” En dat is goed nieuws, want dat betekent extra wooncomfort voor de huurders!

Bram Born, Woningstichting Putten

Planning verlast

Bram en Johan hebben de planning tot 2030 al doorgenomen, zo kan Van Wijnen ervoor zorgen dat de Woningstichting steeds kan rekenen op een vast team. Bram: “Je hoort steeds meer dat bouwbedrijven helemaal vol zitten qua werk, dus deze zekerheid is fijn.”

Comfort

Op dit moment staat de Van Oldenbarneveltstraat in de steigers. En ook al duurt het nog even, de voorbereidingen voor volgend jaar zijn al in volle gang. Bram: “Tot 2030 moeten we 600 tot 700 woningen verduurzamen. Dat houdt in dakpannen eraf, zwaarder geïsoleerd dak erop. Grondvloer isoleren.” En dat is goed nieuws, want dat betekent extra wooncomfort voor de huurders!

Lezen en schrijven met elkaar

De mensen van Woningstichting Putten en Van Wijnen kunnen lezen en schrijven met elkaar. Dat komt mede doordat we tijd en aandacht besteden aan elkaars uitdagingen. Jaarlijks organiseert Van Wijnen de ‘dag van de klant’. Twee jaar geleden waren we welkom op het kantoor van Woningstichting Putten. “Timmerlieden, administrateurs, directieleden en werkvoorbereiders, iedereen doet mee. Met een groep van dertig collega’s zijn we toen bijgepraat door Bram Born over actuele uitdagingen in ‘corporatieland’. Dat was een topmiddag waar nog steeds over gesproken wordt.” concludeert Johan.

Meer weten over het verduurzamen van appartementencomplexen of grondgebonden woningen in de regio Harderwijk?

Neem dan vrijblijvend contact op met Johan Timmer

Of lees je liever verder over verduurzamen in ketensamenwerking?