Woongebouw aan de Moerbessenberg in Soesterberg bereikt hoogste punt

Wonen

Woningcorporatie

Soesterberg

14:35

14-07-2022

Onder het genot van een portie verse friet vierden bouwlieden, omwonenden en een aantal van de nieuwe bewoners woensdag 13 juli dat het hoogste punt van het nieuwe woongebouw aan de Moerbessenberg is bereikt. In opdracht van Portaal bouwt Van Wijnen hier 60 energiezuinige sociale huurwoningen. De oplevering is naar verwachting begin 2023.

Volgens Jerry de Zwart, projectmanager bij Portaal, gaat het om een bijzonder project: “De nieuwe woningen zijn niet alleen comfortabel en energiezuinig, maar grotendeels ook circulair. Dit komt omdat we sloopmaterialen hebben hergebruikt, hernieuwbare materialen inzetten en circulair beton en kalkzandsteen gebruiken.”

“Ik ben trots op de samenwerking met alle partijen. We zijn in januari gestart met de bouw en hebben nu, een half jaar later, het hoogste punt bereikt. Een mooie mijlpaal, waar iedereen die een steentje heeft bijgedragen trots op mag zijn”, aldus Gert de Bruin, projectleider bij Van Wijnen.

De sloop is zo hoogwaardig mogelijk uitgevoerd. Wastafels, hang- en sluitwerk, dakpannen en cv-ketels zijn ingezameld voor hergebruik. Daarnaast wordende houten balken uit de dakconstructie geschikt gemaakt als constructiebalken. Ook gevelstenen zijn één-op-één uitgehakt zodat we die kunnen hergebruiken voor andere projecten.

Het gebouw telt drie bouwlagen met een kap, krijgt een lift en past mooi bij de omgeving. Door het dubbele aantal woningen terug te bouwen dringen we het tekort aan sociale huurwoningen in Soesterberg terug.