Zonnebotenrace Solar Sport One gelanceerd

Solar Sport One is dé zonnebootrace van Nederland. De race is voor techneuten, dare-devils nieuwsgierigen, teamplayers en organisatietalenten.

zonnebotenrace-solar-sport-one-gelanceerd

Met de Sunflare van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) als grote overall winnaar werd zaterdag 10 juni in Batavia Haven te Lelystad een prachtige eerste editie van de Solar Sport One zonnebotenrace afgesloten. Het evenement, waar Van Wijnen en Vripack samen de schouders onder hebben gezet, stond voorheen bekend als de Dutch Solar Challenge.

Solar Sport One is dé zonnebootrace van Nederland. De race is voor techneuten, dare-devils nieuwsgierigen, teamplayers en organisatietalenten. Het evenement richt zich op duurzaamheid, innovatie, sport en fun en spiegelt zich aan de World Solar Challenge die ooit door Wubbo Ockels werd geïnitieerd. Met name de stimulans van duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap was voor Van Wijnen aanleiding om de organisatie van het evenement op zich te nemen.

De solar race in Lelystad betrof een gezamenlijk initiatief van de Solar Sport One en Young Solar Challenge. Terwijl bij Solar Sport One professionele bedrijven, hogescholen en universiteiten de degens kruisten, bestond het deelnemersveld van de Young Solar Challenge uit twintig equipes van middelbare scholen uit het hele land.

Vrijdagmiddag 9 juni gaf wethouder Elly van Wageningen van Lelystad met een scheepstoeter de officiële lancering van Solar Sport One gestalte. Tevens was het het startsein van de eerste zonneboten demorace. In de aanloop naar de racedag van zaterdag werden de boten gekeurd en moest er door menige ploeg ’s nachts worden doorgewerkt om de boten wedstrijdklaar te krijgen. De nieuwe boot van de TU Delft was hierbij de grote publiekstrekker.

Op zaterdag 2 september vindt de tweede race van de Solar Sport One plaats tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam.

Meer weten? Kijk op www.solarsportone.org en www.younsolarchallenge.nl

Meer dan bouwen