ONDERHOUD EN BEHEER

Verduurzamen bestaande woningen

Van Wijnen onderhoud en beheer verduurzaamt jaarlijks vele duizenden bestaande woningen voor tientallen woningcorporaties en andere vastgoedbezitters in Nederland.

 

Minstens een labelsprong

Bij deze grootschalige renovatie- of groot onderhoudsprojecten, maar ook bij plan- of projectmatig onderhoud, zorgen we ervoor dat de woningen minstens de gewenste labelsprong maken of houden. Dat doen we veelal met bouwkundige aanpassingen en het gebruik van duurzame materialen in combinatie met duurzame installaties.

 

Samenwerken en communiceren

Het verduurzamen van bestaande woningen heeft impact op complete straten en natuurlijk op de bewoners van de huizen. Daarom zorgen we voor een goede voorbereiding en een stipte uitvoering, zodat overlast tot een minimum wordt beperkt. De communicatie daarover met bewoners beschouwen we ook als een belangrijke taak. Als prioriteit zelfs, want de klanten van onze opdrachtgevers moeten te allen tijde weten wat er in hun straat en huis gebeurt. Naast uitvoerders die bewoners te woord staan, verzorgen we samen met de opdrachtgever ook andere communicatie-uitingen, van het organiseren van bewonersavonden tot huis-aan-huis verspreide nieuwsbrieven, Facebookpagina’s en speciale apps over projecten.

 

Comfortabel wonen tot op hoge leeftijd

Verduurzaming beperkt zich bij Van Wijnen niet tot het bouwen van een goed-isolerende schil en energiezuinige installatie-oplossingen. Het gaat ook om het realiseren van voorzieningen waarmee bewoners tot op hoge leeftijd comfortabel in hun woning kunnen blijven wonen. Zo ontwikkelden we het woonconcept Fijn Wonen, waarbij een bestaand huis met relatief eenvoudige ingrepen toegerust kan worden op de (toekomstige) zorgvraag van bewoners. Kijk voor meer informatie op www.fijnwonen.nl

 

Bekijk hier de referentieprojecten:

Renovatie 155 woningen in Velp

Renovatie 177 woningen in Doetinchem

Renovatie en energetische aanpassingen woningen Dikke Jas in Winterswijk

Groot onderhoud 202 woningen Noordrand in Deventer

Groot onderhoud 160 woningen Voorstad Oost in Deventer