Ontwikkelen in Flevoland

Al meer dan 30 jaar zijn we in Lelystad en omgeving actief in het ontwikkelen en realiseren van bouwprojecten. In Flevoland zijn we als ontwikkelaar betrokken bij het gehele proces. Van het vinden van de juiste bouwlocatie, het uitvoeren van diverse haalbaarheids- en marktonderzoeken tot aan de daadwerkelijke realisatie van het project. Door onze regionale focus zijn we nauw betrokken bij wat er in de provincie speelt. Ook benutten we de kennis en kracht van onze landelijke organisatie. Van Wijnen Lelystad brengt verschillende externe partijen samen, om tot de ontwikkeling en realisatie van de mooiste projecten in de polder te komen.

In de praktijk

Een van deze mooie projecten is Parkwijk, in het centrum van Lelystad. Samen met de gemeente Lelystad hebben we hier 130 woningen ontwikkeld. De kopers van deze woningen ontwerpen samen met een architect hun huis geheel naar eigen wens tegen de kosten van een projectmatig gebouwde woning. Dit concept noemen we Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap, ofwel PPO. Door componenten van verschillende woningen te combineren zijn we in staat om de productiekosten laag te houden. Hiermee wordt het voor een brede doelgroep mogelijk om hun eigen woonwensen te realiseren en ontstaat er een zeer gevarieerde stadwoonwijk met veel diversiteit. 

In de jachthaven van Lelystad heeft van Wijnen bijgedragen aan de ontwikkeling én bouw van nieuwe woningen. Met het ontwerp voor Bataviahaven worden er verschillende generaties bij elkaar gebracht, van starters tot gezinnen en ouderen. Zo zijn er ruime appartementen gerealiseerd, maar kwamen er ook penthouses met waanzinnig uitzicht of kan er gekozen worden voor een hoog herenhuis met grote tuin. Ook in nieuwbouwproject Duin en Water komen verschillende generaties samen. Van Wijnen Lelystad ontwikkelt en bouwt hier namelijk 122 groeiwoningen. Kopers van deze woningen hebben de mogelijkheid om hun woning mee te laten groeien met hun levensloop. Zo kan er bijvoorbeeld een extra verdieping of aanbouw worden gerealiseerd.

Vragen of interesse in projectontwikkeling?

Neem vrijblijvend contact met ons op:

Oplossingen op maat

Nauwe samenwerkingen zijn essentieel, alleen zo komen we tot de beste en slimste oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken. Een van deze vraagstukken in de ontwikkeling van huisvesting voor studenten. In veel steden is er vraag naar creatieve oplossingen rondom deze kwestie. Bij Van Wijnen Lelystad denken we in oplossingen. Een van de creatieve antwoorden boden wij met The Cube in Utrecht. Aansluitend bij de ambitie van Utrecht om in te zetten op gezond leven in een stedelijke omgeving (Healthy Urban Living) heeft Van Wijnen dit markante studentencomplex ontwikkeld en gebouwd.

Het gebouw is oorzien van 639 lichte studentenwoningen, een fietsenkelder en 1.000 m2 aan publieke voorzieningen. Met oog voor veel groen, sportmogelijkheden en diverse buitenruimtes, draagt  het complex bij aan een prettige en gezonde leefomgeving voor een grote groep studenten. Met de centrale ligging, geschikte woningen en verschillende publieke voorzieningen, zoals wasruimtes, studieplekken en een sfeervolle lounge, sluit The Cube daarnaast naadloos aan bij de wensen van studenten.

Van grootschalige gebiedsontwikkeling tot aan binnenstedelijke (her)ontwikkeling, met een toekomstbestendige blik zijn we in staat om voor elk ontwikkelvraagstuk een passend antwoord te bieden. We werken samen met onze partners én met onze klanten. Daarom komen we met een duidelijke strategie en heldere projectdefinitie. Dit om volledig te kunnen voorzien in de ontstane behoefte.