Ontwikkelen

Een vastgoedproject begint met een eerste idee. Projectontwikkeling voert de regie: het proces waarbij grond, kapitaal en de toekomstige functie van het bouwwerk bij elkaar komen om het project te realiseren. Zo komen we tot een fijne buurt, een inspirerende werkomgeving of een gevarieerde, groene wijk.

Ontwikkelen gaat vooral over de omgeving

Uitgangspunt is dat het nieuwe bouwwerk past in een gebied, waarvan we denken dat de huurder, koper of gebruiker van het pand zich er thuis voelt. We ontwikkelen dus niet alleen gebouwen, maar ook omgevingen. Daarbij werken we intensief samen met andere partijen die de buurt goed kennen zoals gemeentes, corporaties, verhuurders en collega-projectontwikkelaars.

Voor welke ontwikkeluitdaging sta jij?

Voor welke uitdaging je ook staat, voorwaarde is de financiële, technische en maatschappelijke haalbaarheid. Projectontwikkeling heeft dan ook met veel verschillende belangen te maken. Zoals die van toekomstige bewoners, gebruikers van het pand, omwonenden, beleggers, gemeentes en adviseurs. Door deze complexiteit moet je als projectontwikkelaar omgaan met steeds veranderende uitgangspunten. Zonder de vaart te verliezen. Herken je dat?

Maak gebruik van onze jarenlange expertise en kennis

Over de markt, de locatie (tot op buurtniveau), risico’s en subsidies.

Zo pakken we het aan

Met aandacht voor lokale vraagstukken bedenken onze projectontwikkelaars oplossingen naar behoefte. Zo creëren we kansen op onverwachte plekken. De locaties waar we de projectontwikkeling doen, bouwen we zelf. Zo is het proces optimaal.

Projectontwikkeling begint bij de aankoop van de locatie. Dan volgt de uitwerking van het plan: van initiatief naar een definitief ontwerp. Ook regelen we het bestemmingsplan. En we vragen vergunningen aan. Tot slot zorgen we voor de verkoop aan particulieren, beleggers of woningcorporaties.

Projectontwikkeling wijkontwikkeling

Wijkontwikkelaar

Van Wijnen is niet zomaar een projectontwikkelaar. We kijken namelijk verder dan de stenen en willen ook echt wat toevoegen aan de wijk of buurt. Dat vergt een aanpak waarin we ook de omgeving, bewoners en de behoefte in de wijk meenemen in ons ontwikkeltraject. Ketenmanager wijkontwikkeling Rianne Paijmans vertelt hier meer over.

Projecten

Deze projecten hebben we ontwikkeld en vind je vast interessant.

Havenkade Dronten zoekt het hogerop tijdens Open Huizen Dag

Afgelopen zaterdag was het landelijke Open Huizen Dag. Van Wijnen, de ontwikkelaar en bouwer van Havenkade Dronten, maakte het voor…

Lees verder

Ontwikkeling Het Domein, Tegelen

Peter Hendrik Vossen runde in de jaren dertig van de vorige eeuw een succesvolle sigarenfabriek aan de Roermondseweg in Tegelen….

Lees verder

Ontwikkeling en bouw woningen De Smelterij Hengelo

Op de plek waar vroeger de smelterij van Dikkers stond, verrijst nu een eigentijdse wijk met een knipoog naar de…

Lees verder

Bij ons werken als projectontwikkelaar?

Graag! We zijn nieuwsgierig naar jouw kennis en expertise, dus laat gerust van je horen.