Studentenhuisvesting

Slim antwoord op tekort aan huisvesting voor studenten

Veel studenten willen in de stad wonen waar ze studeren. Maar in vrijwel alle grote steden is een tekort aan studentenhuisvesting. De kamernood onder studenten zal de komende jaren alleen maar toenemen. Hoog tijd dus voor creatieve oplossingen.

Een plek waar studenten zich thuis voelen

Hoewel het leven van de student zich grotendeels ‘buiten de deur’ afspeelt, hebben ze een prettige plek nodig. Ze staan vaak voor het eerst op eigen benen. Juist daarom is een plek waar ze zich helemaal thuis voelen zo belangrijk.

Wat heeft een student nodig?

Bij de ontwikkeling van studentenhuisvesting kijken we naar de situatie en de behoefte van de student. Denk aan locatie, type woonruimte, woonoppervlakte en niet te vergeten het beperkte budget van de gemiddelde student.

Sociale leven

Ook contact en verbinding zijn belangrijke aspecten. Die stimuleren we door zelfstandige met niet-zelfstandige woonruimte te combineren. Daarnaast zijn centrale ontmoetingsruimten heel belangrijk voor het sociale leven van studenten.

Samen studeren en elkaar kunnen opzoeken

Een goed voorbeeld daarvan is project The Cube in Utrecht, door ons ontwikkeld en gerealiseerd. Hier kunnen studenten terecht in een modern ingerichte lounge en in sfeervolle bibliotheek- en studieruimten.

Actief en sportief

Waar mogelijk creëren we in het studentencomplex of op de campus ruimte voor een gezonde, actieve en sportieve leefstijl. Ook in dat opzicht vind je The Cube met zijn sportfaciliteiten en buitensportveld vast een interessant voorbeeld.

Over de twee wasbarren op de eerste verdieping is goed nagedacht. Nieuwsgierig?

Voor studenten uit het buitenland

Ieder jaar starten studenten uit de hele wereld in ons land met een opleiding aan een hogeschool of universiteit. Internationale studenten hebben direct huisvesting nodig, een belangrijke voorwaarde om hun studie mogelijk te maken. Voor hen zijn gemeubileerde studio’s en kamers vaak een uitkomst.

Vereenzaming als aandachtspunt

Internationale studenten zijn ver van huis en hun familie. Wageningen University kent bijvoorbeeld veel internationale studenten. Projectontwikkelaar Evert Stumpel: “Vereenzaming onder internationale studenten is een belangrijk aandachtspunt bij de ontwikkeling van studentenhuisvesting. We hebben diverse ontmoetingsruimtes en een gezonde mix tussen zelfstandige en onzelfstandige studentenwoningen gecreëerd om eenzaamheid te voorkomen.”

Wat is jouw uitdaging?

Werk je bij een gemeente, onderwijsinstelling of woningcorporatie? Of ben je belegger? Dan zijn we je met onze creatieve aanpak graag van dienst op het gebied van studentenhuisvesting. Goed om te weten: we ontwikkelen, bouwen, transformeren, renoveren en beheren vastgoed. Dat noemen we onze Meer dan Bouwen-cirkel.

Een superplek voor studenten

We hebben ruime ervaring, zowel met het ontwikkelen van nieuwbouw als met het transformeren van bestaand vastgoed tot een superplek voor studenten uit binnen- en buitenland. Dat blijkt uit onze projecten voor studentenhuisvesting.

Samen voor studentenhuisvesting zorgen

Dus zoek je een ontwikkelaar en bouwbedrijf dat in staat is om buiten bestaande kaders te denken? Laat ons weten wat jouw uitdaging is op het gebied van studentenhuisvesting. Samen vinden we dé oplossing.

Heb je een locatie voor studentenhuisvesting beschikbaar?

Of wil je meer weten over onze aanpak? We gaan graag met je in gesprek.

Huren van een studentenwoning in
The Cube (The Fizz) in Utrecht?

Huisvesting voor studenten in heel Nederland

Door heel Nederland hebben we studentenhuisvesting ontwikkeld en gerealiseerd. Een selectie vind je hieronder:

Ontwikkelen en bouwen studentenwoningen Wageningen

Studentenwoningen Wageningen Na 20 jaar kreeg ‘het lelijkste plekje van Wageningen’ afgelopen jaar de lang verwachte make-over. In opdracht van…

Lees verder

Renovatie studentenflats in Groningen

De wijk Sunny Selwerd in Groningen gaat door een flinke transformatie en verduurzaming. De gemeente Groningen, woningcorporaties, WIJ-Selwerd, scholen, ondernemers…

Lees verder

Studentenhuisvesting The Cube Utrecht

Ontwikkelen en nieuwbouw The Cube Utrecht In Utrecht Overvecht ontwikkelde en bouwde Van Wijnen ‘The Cube’. Dit markante studentenwooncomplex bestaat…

Lees verder