Onze organisatie

Dit is ons verhaal

Ons werk gaat over mensen. Wij creëren plekken waar je graag bent en waar je je thuis voelt. Waar je jezelf kunt zijn. Plekken om te leven. Overal. Met het oog op de generaties na ons bouwen we zonder negatieve gevolgen voor het milieu en onze planeet.
Samen bouwen wij aan ruimte voor een beter leven. Dat is onze missie, en die missie heeft vandaag de dag meer inhoud dan ooit.
Dit is ons verhaal, en wij zijn er trots op.

Meer dan bouwen als levenswerk

In 1907 begonnen wij met timmerwerk, daarna doorgegroeid tot bouwers en inmiddels uitgegroeid naar een bedrijf dat meer is dan dat. We helpen mens en maatschappij aan gebouwen die de kwaliteit van het wonen, werken, leren en leven verhogen. We ontwikkelen, bouwen, beheren en onderhouden.

Dat doen we lokaal vanuit 26 locaties in Nederland, duurzaam en dichtbij de klant en leveranciers. Dat verbindt ons met mensen, we spreken de taal van opdrachtgevers en leveranciers.

Onze omgang met mensen is open, eerlijk en direct. De lijnen zijn kort, onder elkaar en naar iedereen die met ons werkt.

We zijn vakliefhebbers, we willen uitblinken in alles wat we doen. Bevlogen professionals die van elkaar willen leren en elkaar sterker maken. Omdat we trots willen zijn op het werk dat we doen.

Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven, dat is meer dan bouwen. Het is ons levenswerk.

Hoe wij werken

Van Wijnen is een onderneming van ondernemers. We spelen graag flexibel in op kansen in de markt, maar willen bovenal snel kunnen reageren op vragen van klanten. Flexibiliteit, korte lijnen, netwerk en kennis hebben van de lokale en regionale markt zijn daarbij onmisbaar. Daarom vind je Van Wijnen niet alleen van Groningen tot aan Sittard, ook onze organisatiestructuur faciliteert deze manier van werken.

Onze 26 vestigingen zijn zelfstandige ondernemingen. Hier kun je in principe terecht met elke huisvestingsvraag. Waar we denken dat je beter af bent met een bepaalde expertise, dan is deze snel ingeschakeld vanuit een andere Van Wijnen. Dat is het voordeel van een grote netwerkorganisatie. Zo ontwikkelen en innoveren wij gezamenlijk om je vandaag en in de toekomst adequaat van dienst te kunnen zijn. Onze netwerkorganisatie versterken en verbinden we via onze vijf regio’s en een centrale locatie in Baarn.

Een oprechte en open samenwerking met elkaar, onze opdrachtgevers en partners kenmerkt onze manier van werken. We doen dit door kennis en passie te delen, door open te staan voor andere denkers en dichtbij onszelf én bij onze klanten te blijven.

Wil je meer weten over hoe wij werken?

Onze directie

Peter Hutten
CEO
Kees Wielaart
CFO
Lukas Schmeink
CMO
Erwin Kersten
Regiodirecteur Van Wijnen Zuid
Theo Rook
Regiodirecteur Van Wijnen West
Marcel Mulder
Regiodirecteur Van Wijnen Midden
Roelof Faber
Regiodirecteur Van Wijnen Noord en Oost
Menso Oosting Directeur Fijn Wonen
Menso Oosting
Directeur Fijn Wonen
Hilbrand Katsma
Algemeen Directeur Van Wijnen Components

De grondleggers kijken terug

De grondleggers Klaas en Freerk de Leeuw benadrukken in deze aflevering #Plek 10 dat de lokale identiteit van alle bedrijven gebleven is. Zij vertellen over de waarde van lokaal werken, met de voordelen van een groot bedrijf. Hoe betrokkenheid, sfeer en samenwerken van het bedrijf een echt mensenbedrijf maakt. Een familiebedrijf, waar je je thuis voelt. Van timmerlieden naar bouwers, inmiddels uitgegroeid naar een bedrijf dat meer is dan dat.

Meer dan bouwen