keyware

Over Van Wijnen

Wij weten als geen ander dat mensen een plek tot leven brengen. Dat zie je niet alleen terug in wat we doen, maar ook in wie we zijn.

Meer dan bouwen als levenswerk

In 1907 begonnen wij met timmerwerk, daarna doorgegroeid tot bouwers en inmiddels uitgegroeid naar een bedrijf dat meer is dan dat. We helpen mens en maatschappij aan gebouwen die de kwaliteit van het wonen, werken, leren en leven verhogen. We ontwikkelen, bouwen, beheren en onderhouden.

Dat doen we lokaal vanuit 24 locaties in Nederland, duurzaam en dichtbij de klant en leveranciers. Dat verbindt ons met mensen, we spreken de taal van opdrachtgevers en leveranciers.

Onze omgang met mensen is open, eerlijk en direct. De lijnen zijn kort, onder elkaar en naar iedereen die met ons werkt.

We zijn vakliefhebbers, we willen uitblinken in alles wat we doen. Bevlogen professionals die van elkaar willen leren en elkaar sterker maken. Omdat we trots willen zijn op het werk dat we doen.

Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven, dat is meer dan bouwen. Het is ons levenswerk.

“Van Wijnen is in beweging en overal waar beweging is zijn er kansen! De mogelijkheden die ik daarin zie en de energie van mensen die durven ondernemen inspireren mij bij het concreet maken van onze missie om van betekenis te zijn voor klanten"
“Van Wijnen is in beweging en overal waar beweging is zijn er kansen! De mogelijkheden die ik daarin zie en de energie van mensen die durven ondernemen inspireren mij bij het concreet maken van onze missie om van betekenis te zijn voor klanten"Edwin van den Berg - directievoorzitter

Hoe wij werken

Van Wijnen is een onderneming van ondernemers. We spelen graag flexibel in op kansen in de markt, maar willen bovenal snel kunnen reageren op vragen van klanten. Flexibiliteit, korte lijnen, netwerk en kennis hebben van de lokale en regionale markt zijn daarbij onmisbaar. Daarom vindt u Van Wijnen niet alleen van Groningen tot aan Sittard, ook onze organisatiestructuur faciliteert deze manier van werken.

Onze 24 vestigingen zijn zelfstandige ondernemingen. Hier kunt u in principe terecht met elke huisvestingsvraag. Waar we denken dat u beter af bent met een bepaalde expertise, dan is deze snel ingeschakeld vanuit een andere Van Wijnen. Dat is het voordeel van een grote netwerkorganisatie. Zo ontwikkelen en innoveren wij gezamenlijk om u vandaag en in de toekomst adequaat van dienst te kunnen zijn. Onze netwerkorganisatie versterken en verbinden we via onze vijf regio’s en een centrale locatie in Baarn.

Een oprechte en open samenwerking met elkaar, onze opdrachtgevers en partners kenmerkt onze manier van werken. We doen dit door kennis en passie te delen, door open te staan voor andere denkers en dichtbij onszelf én bij onze klanten te blijven.

Klik hier voor al onze vestigingen.

Wil je graag bij ons werken? Bekijk dan de vacatures.

Onze directie

Edwin van den Berg

Edwin van den Berg

Directievoorzitter
Kees Wielaart

Kees Wielaart

Financieel directeur
Ben Bergsma

Ben Bergsma

Directeur operatie
Maaike Arns

Maaike Arns

Directeur Identiteit en Markt
Peter Hutten

Peter Hutten

Directeur Van Wijnen Noord
Joziene van de Linde

Joziene van de Linde

Directeur Van Wijnen Oost
Arno van den Thillart

Arno van den Thillart

Directeur Van Wijnen Zuid
Theo Rook

Theo Rook

Directeur Van Wijnen West
Marcel Mulder

Marcel Mulder

Directeur Van Wijnen Midden

Hoe wij presteren

Van Wijnen heeft in 2016 de hoogste omzet ooit gerealiseerd in het inmiddels 110-jarige bestaan van het bedrijf. De 24 Van Wijnen vestigingen realiseerden samen een omzet van € 763,2 miljoen in de domeinen wonen, werken, zorgen, leren en recreëren met een winst na belastingen van € 14,7 miljoen.

Belangrijke pijlers in de activiteiten van de onderneming zijn woningbouw en -ontwikkeling. Afgelopen jaar werden ruim 2.500 wooneenheden gerealiseerd, waarvan bijna de helft in eigen ontwikkeling. Opnieuw leverde Van Wijnen grote studentencomplexen op, goed voor bijna 650 nieuwe studentenkamers, en werkte aan meerjarige binnenstedelijke herstructureringsprojecten zoals Kwintijn (Amsterdam) en Zijdebalen (Utrecht).

In de utiliteitsmarkt is vooral gewerkt aan bijzonder duurzame projecten zoals de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Vanderlande, het distributiecentrum van bol.com en de transformatie van het Atlasgebouw van de TU Eindhoven. Deze laatste twee gebouwen ontvingen recentelijk de internationale Breeam Award.

Naast nieuwbouw, maken onderhoud en vastgoedbeheer substantieel deel uit van de bedrijfsactiviteiten. Zo verzorgde Van Wijnen in 2016 het dagelijks onderhoud voor meer dan 400 vastgoedeigenaren en werden er honderden woningen verduurzaamd.

Klik hier om het Jaarbericht 2016 in te zien.

Onze bijdrage aan leefomgevingen

De ambitie van Van Wijnen is om een bijdrage te leveren aan leefomgevingen zonder uiterste houdbaarheidsdatum. Dat zijn gebouwde omgevingen die qua gebruikerskwaliteit en -functie van betekenis blijven, betaalbaar zijn en bij sloop, realisatie en gebruik geen ecologische voetafdruk achterlaten. Deze manier van denken en handelen noemen we toekomstbestendig en hebben we verankerd in ons dienstenportfolio en in onze bedrijfsvoering.

Kijk voor alle documentatie rondom de CO₂-prestatieladder en de voortgang van de acties op deze pagina: https://www.vanwijnen.nl/co2-prestatieladder/.