keyware

Over Van Wijnen

Wij weten als geen ander dat mensen een plek tot leven brengen. Dat zie je niet alleen terug in wat we doen, maar ook in wie we zijn.

Meer dan bouwen als levenswerk

In 1907 begonnen wij met timmerwerk, daarna doorgegroeid tot bouwers en inmiddels uitgegroeid naar een bedrijf dat meer is dan dat. We helpen mens en maatschappij aan gebouwen die de kwaliteit van het wonen, werken, leren en leven verhogen. We ontwikkelen, bouwen, beheren en onderhouden.

Dat doen we lokaal vanuit 24 locaties in Nederland, duurzaam en dichtbij de klant en leveranciers. Dat verbindt ons met mensen, we spreken de taal van opdrachtgevers en leveranciers.

Onze omgang met mensen is open, eerlijk en direct. De lijnen zijn kort, onder elkaar en naar iedereen die met ons werkt.

We zijn vakliefhebbers, we willen uitblinken in alles wat we doen. Bevlogen professionals die van elkaar willen leren en elkaar sterker maken. Omdat we trots willen zijn op het werk dat we doen.

Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven, dat is meer dan bouwen. Het is ons levenswerk.

Hoe wij werken

Van Wijnen is een onderneming van ondernemers. We spelen graag flexibel in op kansen in de markt, maar willen bovenal snel kunnen reageren op vragen van klanten. Flexibiliteit, korte lijnen, netwerk en kennis hebben van de lokale en regionale markt zijn daarbij onmisbaar. Daarom vindt u Van Wijnen niet alleen van Groningen tot aan Sittard, ook onze organisatiestructuur faciliteert deze manier van werken.

Onze 24 vestigingen zijn zelfstandige ondernemingen. Hier kunt u in principe terecht met elke huisvestingsvraag. Waar we denken dat u beter af bent met een bepaalde expertise, dan is deze snel ingeschakeld vanuit een andere Van Wijnen. Dat is het voordeel van een grote netwerkorganisatie. Zo ontwikkelen en innoveren wij gezamenlijk om u vandaag en in de toekomst adequaat van dienst te kunnen zijn. Onze netwerkorganisatie versterken en verbinden we via onze vijf regio’s en een centrale locatie in Baarn.

Een oprechte en open samenwerking met elkaar, onze opdrachtgevers en partners kenmerkt onze manier van werken. We doen dit door kennis en passie te delen, door open te staan voor andere denkers en dichtbij onszelf én bij onze klanten te blijven.

Klik hier voor al onze vestigingen.

Wil je graag bij ons werken? Bekijk dan de vacatures.

Landkaartje website

Onze directie

Wino de Jong

Wino de Jong

Directievoorzitter
Peter Hutten

Peter Hutten

Directeur operatie
Kees Wielaart

Kees Wielaart

Financieel directeur
Maaike Arns

Maaike Arns

Directeur Identiteit en Markt
Hilbrand Katsma

Hilbrand Katsma

Directeur Van Wijnen Noord en Oost
Arno van den Thillart

Arno van den Thillart

Directeur Van Wijnen Zuid
Theo Rook

Theo Rook

Directeur Van Wijnen West
Marcel Mulder

Marcel Mulder

Directeur Van Wijnen Midden

De grondleggers kijken terug

De grondleggers Klaas en Freerk de Leeuw benadrukken in deze aflevering #Plek 10 dat de lokale identiteit van alle bedrijven gebleven is. Zij vertellen over de waarde van lokaal werken, met de voordelen van een groot bedrijf. Hoe betrokkenheid, sfeer en samenwerken van het bedrijf een echt mensenbedrijf maakt. Een familiebedrijf, waar je je thuis voelt. Van timmerlieden naar bouwers, inmiddels uitgegroeid naar een bedrijf dat meer is dan dat.

Hoe wij presteren

De 24 Van Wijnen vestigingen realiseerden in 2017 samen een omzet van € 821 miljoen in de domeinen wonen, werken, zorgen, leren en recreëren met een winst voor belastingen van € 22,4 miljoen.

Belangrijke pijlers in de activiteiten van onze onderneming zijn woningbouw en -ontwikkeling. Afgelopen jaar werden ruim 2.700 wooneenheden gerealiseerd, waarvan 814 voor particulieren. Ook dit jaar leveren we grote complexen op zoals Campus Diemen Expansion met Greystar en de transformatie van voormalig TU-onderwijsgebouw De Hogenkamp in Enschede met Camelot. Met deze projecten voegen we in 2018 ruim 1.200 starterswoningen en studentenunits toe aan de woningmarkt.

Van Wijnen doet dat op verschillende manieren. Zo werd in 2017 de 1.000ste aardgasvrije woning opgeleverd en is de ontwikkeling van een circulaire variant van het concept Fijn Wonen gestart. Ook op het gebied van onderhoud en vastgoedbeheer werkt Van Wijnen dagelijks aan betaalbare oplossingen voor de verduurzamingsopgave. Zo zijn in 2017 ruim 3.000 – met name voor corporaties – woningen energetisch verbeterd en gerenoveerd. In de utiliteitsmarkt is vooral gewerkt aan bijzondere projecten zoals de nieuwbouw van het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk en de transformatie van het Atlasgebouw van de TU Eindhoven. Beide projecten ontvingen in 2017 de internationale Breeam Award.

Klik hier om de kengetallen van 2017 te zien.

Lees hier hoe we dit met onze professionals mogelijk hebben gemaakt.

Zo doen wij

Oprecht, gedreven en grensverleggend: dat zijn onze kernwaarden. Deze woorden staan voor de manier waarop we ons werk doen. Waar u ons aan kunt herkennen en waar wij elkaar op aanspreken.

Met onze kernwaarde ‘oprecht’ geven we aan hoe wij zaken willen doen, namelijk op een integere en verantwoorde manier. Omdat we hier duidelijk en transparant over willen zijn, hebben we
de gedragscode ‘Zo doen wij’ gemaakt. Bedoeld als kompas en hulpmiddel voor onze collega’s bij de vraag hoe in bepaalde situaties te handelen. Wij willen ook nadrukkelijk u uitnodigen om, in geval van vragen of twijfel, met ons hierover het gesprek te voeren.

Van wijnen sfeerfoto
Zonnepanelen Westeinde

Onze bijdrage aan leefomgevingen

De ambitie van Van Wijnen is om een bijdrage te leveren aan leefomgevingen zonder uiterste houdbaarheidsdatum. Dat zijn gebouwde omgevingen die qua gebruikerskwaliteit en -functie van betekenis blijven, betaalbaar zijn en bij sloop, realisatie en gebruik geen ecologische voetafdruk achterlaten. Deze manier van denken en handelen noemen we toekomstbestendig en hebben we verankerd in ons dienstenportfolio en in onze bedrijfsvoering.

Kijk voor alle documentatie rondom de CO₂-prestatieladder en de voortgang van de acties op deze pagina: https://vanwijnen.nl/co2-prestatieladder/.