OVER VAN WIJNEN

1970 - 1987

Deze periode staat bol van de organisatieveranderingen binnen de bouwonderneming. Van Wijnen breidt uit, doet nog meer overnames én vindt in de broers De Leeuw in Gorredijk gelijkgestemde ondernemers. Want ook het bedrijf De Leeuw & Zn. is hard op weg zijn marktpositie te verstevigen in met name de noordelijke provincies.

 

1970

De bouwonderneming richt zich voor de eerste keer op projectontwikkeling door de overname van het bedrijf N.V. Schravesande. Er volgt nog een overname: bouwbedrijf Odink (opgericht in 1878) in Eibergen valt voortaan onder de paraplu van Van Wijnen.

 

1972

Cor van Wijnen verlaat de Raad van Bestuur van Van Wijnen. In datzelfde jaar fuseert in Gorredijk De Leeuw & Zn. met Bouwbedrijf Jellema. Zo ontstaat Bouwmaatschappij De Leeuw Jellema met een hoofdkantoor in Gorredijk en een nevenvestiging in Franeker.

 

1976

Bouwmaatschappij De Leeuw Jellema wordt opgenomen in de Van Wijnen Groep in Dordrecht. De Friese ‘tak' blijft de naam ‘De Leeuw Jellema' dragen. Van Wijnen richt de bedrijven Van Wijnen Vastgoed B.V. en Van Wijnen Projectontwikkeling N.V. op.

 

1977

Van Wijnen neemt het Rotterdamse bouwbedrijf Roos Bouw over. In Friesland neemt Bouwmaatschappij De Leeuw Jellema het bedrijf Heerema Winsum Beheer over.

 

1978

Klaas de Leeuw treedt toe tot de Raad van Bestuur van Van Wijnen.

 

1979

Adri van Wijnen stapt uit de Raad van Bestuur en gaat met pensioen. De Raad bestaat vanaf dan uit Klaas de Leeuw, Paul van Wijnen jr. en Chris Zachariasse.

 

1982

Van Wijnen viert zijn 75-jarig bestaan.

 

1983

Bouwmaatschappij De Leeuw Jellema opent een kantoor in Lelystad.

 

1986

De familie De Leeuw neemt alle Van Wijnen-aandelen over. Het bedrijf ‘Van Wijnen' is nu eigendom van de familie De Leeuw.

 

Eerste fase Holendrecht Centre te Amsterdam.

Eerste fase Holendrecht Centre te Amsterdam.