OVER VAN WIJNEN

1988 - 1999

Na de diverse samenvoegingen en overnames profileert Van Wijnen zich steeds meer als ‘één groot Van Wijnen, aanwezig in heel Nederland'. Naast bouwen wordt er ook steeds meer aan projectontwikkeling gedaan. En de groei zit er nog steeds in. In het noorden, oosten, zuiden en westen.

 

1988

Van Wijnen richt Van Wijnen Utrecht op. Daarnaast consolideert Van Wijnen alle bedrijven onder één naam: Van Wijnen. De activiteiten in ontwikkeling en bouw worden gebundeld in een regio West, Oost en Noord. Daarbinnen zijn meerdere zelfstandige werkmaatschappijen van Van Wijnen actief.

 

1988

De bedrijven binnen de regio Van Wijnen Noord B.V. wijzigen hun naam in De Leeuw Jellema Gorredijk b.v., De Leeuw Jellema Utrecht b.v., De Leeuw Jellema Den Helder b.v., De Leeuw Jellema Lelystad b.v. en De Leeuw Jellema Groningen b.v.

 

1990

Van Wijnen verplaatst zijn hoofdkantoor naar Baarn. Hier zetelen Van Wijnen Holding N.V., Van Wijnen Nederland N.V. en Van Wijnen International N.V. President-directeur van Van Wijnen Holding is Klaas de Leeuw.

 

1992

Van Wijnen breidt zijn regionale spreiding uit met een nieuw bouwbedrijf in Waalwijk. Daarmee is de regio Zuid ‘geboren'. De noordelijke bouwmaatschappijen nemen afscheid van hun naam ‘De Leeuw Jellema' en heten vanaf nu: Van Wijnen Gorredijk B.V., Van Wijnen Utrecht B.V., Van Wijnen Den Helder B.V., Van Wijnen Lelystad B.V. en Van Wijnen Groningen B.V.

Ook alle andere vestigingen binnen Van Wijnen in Nederland krijgen de naam ‘Van Wijnen'. Deze verdere doorvoering van de naam ‘Van Wijnen' gaat gepaard met een nieuwe Van Wijnen-huisstijl.

 

1993

Van Wijnen voegt Van Wijnen Waalwijk B.V. aan zijn organisatie toe en richt nóg een nieuwe regio op: Van Wijnen Midden B.V.

 

1994

Van Wijnen Nederland N.V. en Van Wijnen International N.V. fuseren juridisch tot de Van Wijnen Groep N.V. Hierin worden alle regionale Van Wijnen-bedrijven en hun werkmaatschappijen ondergebracht, plus de BV's Hoogeslag Zwembaden, Kwerreveld Holding, Merewido International, Wijmat en Wijcon.

 

1994

Van Wijnen Groep N.V. neemt Boogaerdt & Schmidt B.V. in Stolwijk over.

 

1998

In elke Van Wijnen-regio wordt een nieuw bedrijf opgericht: Van Wijnen Projectontwikkeling B.V.

 

1999

Van Wijnen neemt M&M Bouw B.V. over met vestigingen in Sittard, Eindhoven en Alphen aan den Rijn.

Hojel City Centre te Utrecht.

Hojel City Centre te Utrecht.