OVER VAN WIJNEN

2000 - 2014

Het nieuwe millennium begint voor Van Wijnen veelbelovend. De onderneming groeit enorm, autonoom en door overnames. De wereldwijde economische crisis die in 2008 de kop opsteekt en de markt doet kantelen, is voor Van Wijnen reden om pas op de plaats te maken. Al verliest het bedrijf zijn ambities nimmer uit het oog.

 

2000

Van Wijnen Groep N.V. neemt bouwonderneming de Obdeijn Groep B.V. in Deventer over. Daarmee breidt het bedrijf niet alleen verder uit, het voegt ook een nieuwe specialisatie aan zijn activiteiten toe: recreatiebouw.

 

2003

Freerk de Leeuw neemt zitting in de holdingdirectie van Van Wijnen als directeur bouw.

 

2005

Klaas de Leeuw neemt afscheid als president-directeur van Van Wijnen Holding N.V. Cees van Bemmel wordt benoemd tot directievoorzitter van Van Wijnen Holding N.V.

 

2006

Van Wijnen neemt het Rosmalense Bouwbedrijf Timmers B.V. op in zijn gelederen; het gaat onderdeel uitmaken van de regio Van Wijnen Zuid B.V. Het bedrijf blijft onder eigen naam opereren. Verder voegt Van Wijnen C.T.J. van Vliet Aannemingsbedrijf B.V. in Weesp toe aan de regio Van Wijnen Midden B.V. Ook dit bedrijf blijft onder eigen naam opereren.

 

2007

Van Wijnen bestaat honderd jaar. Het Harderwijkse bouwbedrijf Bimo Bouw BV wordt verworven dat onderdeel gaat uitmaken van de regio Van Wijnen Midden B.V.

 

2008

Door de verslechterende nieuwbouwmarkt hanteert Van Wijnen een strategie waarbij, naast de nieuwbouw, renovatie en onderhoud meer aandacht krijgen.

 

2009

Van Wijnen Midden B.V. huisvest zich in Weesp.

 

2010

Freerk de Leeuw neemt afscheid van Van Wijnen en gaat met pensioen.

 

2011

Door de economische crisis en een krimpende markt scherpt Van Wijnen zijn strategie uit 2008 verder aan: het ontwikkelen en bouwen van nieuwbouw blijven speerpunten, maar nóg meer dan voorheen, wordt ook scherp gefocust op renovatie, herstructurering, onderhoud en beheer.

 

2013

De Van Wijnen-bedrijven Bimo Bouw B.V. en C.T.J. van Vliet Aannemings-bedrijf B.V. ondergaan op 19 augustus een naamswijziging. Bimo Bouw heet voortaan Van Wijnen Harderwijk B.V.; C.T.J. van Vliet Aannemings-bedrijf krijgt de naam Van Wijnen Weesp B.V. onderhoud en beheer. Beide bedrijven maken sinds enkele jaren onderdeel uit van de Van Wijnen-regio ‘Midden’. 

 

2014

De dynamiek in de markt biedt voor Van Wijnen nog steeds kansen. Op 1 november 2014 opent Van Wijnen zelfs een nieuwe vestiging: Van Wijnen Utrecht B.V., onderdeel van de regio Van Wijnen Midden B.V. De vestiging richt zich op klanten in Utrecht en ruime omgeving.

Mariastichting te Haarlem.

Mariastichting te Haarlem.