Bouw fase II De Dijkjes in Elburg feestelijk van start

12:05

02-09-2020

In Elburg is de bouw van de tweede fase van nieuwbouwwijk De Dijkjes van start gegaan. Maar hoe vier je dit met alle toekomstige bewoners in Corona-tijd? Dat was de uitdaging waar bouwbedrijf Van Wijnen zich voor gesteld zag. In januari vierden ze nog de start van de bouw van fase I, met een grote tent, een hapje en drankje en veel mensen bij elkaar. Vanwege Corona kon dat natuurlijk niet meer, maar Van Wijnen wilde toch graag de toekomstige bewoners van deze tweede fase hartelijk welkom heten. Met een ‘drive-through’ over de bouwplaats werd een alternatieve manier gevonden, en dat werd gewaardeerd.

Drive-through

Met een korte route over de bouwplaats, waarbij alle toekomstige bewoners in hun auto konden blijven, was een Corona-proof evenement bedacht. Met vijf ludieke bouwstops onderweg kreeg het allemaal een feestelijk tintje en het zonnetje deed de rest! Bij de start werd de auto versierd met een autovlag en slingers waarna ze bij de volgende bouwstop een video te zien kregen waarin de architect kort uiteenzette wat zijn ideeën achter de ontwerpen waren. Vervolgens was er bij bouwstop drie een fotograaf die de toekomstige bewoners met auto en al op de foto zette, voor een ‘digitaal burenboek’.

Bij bouwstop vier was er opnieuw een video waarin wethouder Lyda Sneevliet en Anno van der Werf, directeur Van Wijnen Harderwijk de kopers verwelkomden en een goede bouwtijd toewensten. Bij de finish ontvingen de deelnemers een cadeautje waarna de deelnemers met een heuse finishvlag afgevlagd werden.

De toekomstige bewoners waardeerden de alternatieve manier waarop Van Wijnen toch aandacht besteedde aan het start-bouw moment. Hoewel ze graag hun toekomstige buren en buurtgenoten persoonlijk hadden ontmoet, is Corona hierin natuurlijk spelbreker.

Fase III binnenkort in verkoop

Eind september gaat de derde en laatste fase van nieuwbouwproject De Dijkjes in verkoop. Hierin komen 27 hoek- en tussenwoningen en 10 twee-onder-een-kapwoningen. Zoals ook het ontwerp van de andere woningen in De Dijkjes geïnspireerd is op het verleden, is ook in deze derde fase aandacht besteed aan historische details. Werden eerder al een dijkgraafwoning, kruidenier en schoolgebouw verwerkt in de ontwerpen, in deze derde fase zijn ondermeer een pakhuis, boerderij en smederij in de architectuur terug te vinden. Bij de twee-onder-een-kapwoningen is er veel variatie in uitstraling, zodat iedere woning er anders uitziet. Uiteraard zijn de woningen gasloos en volledig elektrisch. Er is ingezet op bijzonder energiezuinige woningen. Standaard worden de woningen voorzien van een luchtwarmte pomp en zonnepanelen. De kopers krijgen bovendien veel optiemogelijkheden om hun woning aan te passen aan individuele wensen.

Belangstellenden kunnen zich via de website www.dedijkjeselburg.nl nu al inschrijven zodat ze op de hoogte gehouden worden van de start verkoop.