Bouw tweede fase huurwoningen in De Dijkjes start binnenkort

12:19

05-05-2020

Er zit al leven in De Dijkjes, de nieuwe woonwijk aan de oostkant van Elburg. Medio maart kregen de eerste bewoners van de huurwoningen de sleutel en deze zomer volgen de bewoners van de eerste koopwoningen. Ook op de kavels wordt door de diverse eigenaren al druk gebouwd. Een wijk dus waarin verschillende woningen en bewoners een fijne, nieuwe plek vinden.

Fijn Wonen

Woningstichting Omnia Wonen is eigenaar van de huurwoningen en heeft de realisatieovereenkomst voor de tweede fase op 12 mei ondertekend. Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, start medio juni met de bouw van totaal 51 woningen. Alle woningen hebben twee slaapkamers, zes ervan hebben een ruime zolder, bereikbaar via een vaste trap (De Schoenmaker en De Werkplaats). Net als in de eerste fase zijn ook dit toekomstbestendige ‘nul-op-de-meter- woningen’. Fijn Wonen blijft ook na aflevering betrokken door de prestatiegarantie op de schil en de installaties. Daarmee wordt de energieopbrengst voor de woningeigenaar gegarandeerd en worden bewoners, dankzij een persoonlijk energieprestatiedashboard, optimaal betrokken bij hun energieverbruik en energiekosten. Met persoonlijk advies op maat helpt Fijn Wonen de bewoners om hun energierekening laag te houden. De duurzame gasloze woning spreekt aan. “De woning motiveert om bewuster te leven” zoals een tevreden bewoners al liet weten.

Omdat de vraag naar huurwoningen groot is heeft ontwikkelaar Van Wijnen Projectontwikkeling Midden uit Harderwijk, samen met woningstichting Omnia Wonen en de gemeente Elburg, gezorgd dat de huurwoningen die in de derde fase van De Dijkjes gepland waren, direct in de bouw van fase twee meegenomen worden. Hoe eerder, hoe beter was de gedachte, want de vraag naar huurwoningen is erg groot.

De Dijkjes

In De Dijkjes wordt veel aandacht besteed aan de inrichting van de wijk; een fraaie waterpartij, brede groenstroken met beplanting gericht op biodiversiteit en voor de kinderen diverse speelmogelijkheden. De architect van de woningen heeft zich laten inspireren door de kenmerkende stijl van oude ambachten en hoe woningen vroeger werden gebouwd. Zo komen woningtypes als ‘kruidenier’, ‘herberg’ en de ‘schoolmeesterwoning’ terug, maar dan wel gecombineerd met de hedendaagse normen voor wooncomfort. Alle woningen zijn van een hoogwaardige kwaliteit met zorgvuldig geselecteerde duurzame materialen. De zeer goed geïsoleerde woningen worden standaard voorzien van zonnepanelen en een luchtwarmtepomp.

Verkoop

Ook positief ontvangen zijn de kavels en koopwoningen die in de tweede fase van De Dijkjes recent in verkoop gebracht werden. Voor de sociale koopwoningen, met een maximale verkoopprijs van € 213.000,- waren er veel meer belangstellenden dan woningen en deze waren dan ook in korte tijd verkocht. Maar ook de andere rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en de kavels kenden veel belangstellenden en de laatste verkopen worden door de makelaar op dit moment afgerond. Na de zomer verwacht Van Wijnen de derde en laatste fase van De Dijkjes in verkoop te brengen. Dit worden 37 woningen bestaande uit rij-, hoek en twee-onder-een-kapwoningen.