Contracten Cambuurstadion en ROC Friese Poort definitief rond

10:29

15-03-2022

Dinsdag 15 maart ondertekenden Van Wijnen, de gemeente Leeuwarden, SC Cambuur en ROC Friese Poort de contracten voor de realisatie van het Cambuurstadion en ROC Friese Poort. Dit deden zij tijdens een bijeenkomst op de toekomstige bouwlocatie. Daarnaast zijn alle documenten voor de omgevingsvergunning ingediend. De gemeente kan daarom de omgevingsvergunning publiceren en ter inzage gaan leggen. De verwachting is dat dit volgende week gebeurt.


‘Een belangrijk moment’, aldus Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost. ‘We zijn erg verheugd dat na maanden van intensief overleg alle contracten zijn getekend en dat de vergunning wordt gepubliceerd. Dit maakt het voor ons mogelijk om verder te gaan met de ontwikkeling van het voetbalstadion, een school voor ROC Friese Poort en de commerciële invulling van het stadion.’

Laatste stappen van de ontwikkeling

Hein de Haan, wethouder gebiedsontwikkeling van de gemeente Leeuwarden: “De gebiedsontwikkeling bij het WTC met het nieuwe Cambuurstadion kent inmiddels een lange geschiedenis. Met man en macht en soms met bloed zweet, en tranen is er door heel veel mensen en partijen aan gewerkt. Met het verlenen van de vergunning en het ondertekenen van de contracten zet de gemeente de laatste stappen die nodig zijn voor de ontwikkeling. Met trots kijk ik uit naar een nieuw (t)huis voor Cambuur op deze plek.”

Door het definitief tekenen van de contracten en het publiceren van de vergunning komt ook de realisatie van de school en het voetbalstadion weer een stap dichterbij. Ard de Graaf, algemeen directeur van SC Cambuur: “Dit is wederom goed nieuws en een belangrijke volgende stap in het proces. We zijn aan het aftellen en kunnen niet wachten om straks samen met ROC Friese Poort het nieuwe Cambuurstadion te betrekken.”

“Met trots kijk ik uit naar een nieuw (t)huis voor Cambuur op deze plek”

Hein de Haan, wethouder gebiedsontwikkeling gemeente Leeuwarden

Inspirerende leeromgeving

ROC Friese Poort huurt in het stadion ruim 7500 vierkante meter voor een schoolgebouw. Remco Meijerink, voorzitter College van Bestuur ROC Friese Poort: “We zien een grote meerwaarde voor ons onderwijs met een locatie in het WTC-gebied. Het wordt een inspirerende leeromgeving voor onze studenten. Het leren binnen hun toekomstig werkveld geeft een kwaliteitsimpuls aan onze opleidingen.”