Hoogste punt Gerard Douplantsoen Heerhugowaard

12:02

11-11-2021

Woensdag 10 november is het hoogste punt van het nieuwe appartementencomplex van Woonwaard aan het Gerard Douplantsoen in Heerhugowaard bereikt. Om stil te staan bij deze bijzondere mijlpaal werd een klein feestelijk moment georganiseerd voor de mensen die hier een steentje aan bijdragen.

Aan het Gerard Douplantsoen bouwt aannemer Van Wijnen, in opdracht van Woonwaard, 16 sociale huurappartementen. Dagelijks werken er zo’n 25 mensen op de bouwplaats aan de bouw van de woningen, zodat Woonwaard deze begin volgend jaar kan verhuren aan sociale huurders. Nicole van Wijk, bestuurder Woonwaard is blij met de nieuwe appartementen. “Bij Woonwaard streven we naar een passende woning voor al onze huurders. We hopen met de bouw van deze 16 appartementen de doorstroom van een grote naar een kleine woning te bevorderen. Voor ouderen die alleen of met z’n tweeën in een eengezinswoning wonen is dit een mooi alternatief. De appartementen sluiten qua ruimte beter aan bij de grootte van het huishouden. De sociale huurwoning die zij achterlaten, kunnen wij dan verhuren aan een gezin.

Energiezuinige woningen

De woningen zijn all-electric en energiezuinig. Zo zijn ze voorzien van een warmtepomp en balansventilatiesysteem met warmteterugwinning. Ook krijgt iedere woning zonnepanelen. In totaal worden er straks 64 zonnepanelen geplaatst. De appartementen krijgen 3 kamers.

Gemengde wijk

De woningen liggen op een prachtige locatie in een gemengde wijk met appartementengebouw Hugo Waard met daarin 47 appartementen voor De Pieter Raat Stichting en een wijkcentrum, koopwoningen en in totaal 30 Nul op de Meter eengezinswoningen van het concept Fijn Wonen. Het appartementencomplex is ontworpen door BBHD. Net als woonzorglocatie en appartementencomplex Hugo-Waard en de 8 twee-onder-een-kapwoningen die momenteel ook gebouwd worden. Alles is daardoor mooi op elkaar afgestemd. Wesly Verhaert, directeur van Van Wijnen Heerhugowaard: “Ik ben trots dat we na de Nul op de Meter woningen nu ook de derde fase mogen realiseren en zo bijdragen aan goede en betaalbare woningen in Heerhugowaard, onze eigen vestigingsplaats.”

Verhuur van de woningen

Woonwaard verwacht dat de huurappartementen begin volgend jaar opgeleverd worden. Wanneer de appartementen in de verhuur gaan adverteert Woonwaard de appartementen op svnk.nl. Dat zal begin volgend jaar zijn. Van Wijnen verwacht dat de 8 twee-onder-een-kapwoningen die momenteel gebouwd worden, ook begin volgend jaar opgeleverd zijn.