Nieuw gebouw voor IKC Schuilingsoord

04:48

12-01-2023

Stichting Baasis, Kids First COP groep, gemeente Tynaarlo en Van Wijnen Groningen tekenden voor de jaarwisseling voor de start bouw van het nieuwe gebouw van IKC Schuilingsoord. In een Integraal Kind Centrum zijn onderwijs, peuteropvang (PO), kinderopvang (KDV) en buitenschoolse opvang (BSO) samen in één gebouw gehuisvest. Begin 2023 wordt gestart met de bouw van het nieuwe IKC aan de Hogeweg in Zuidlaren. Het ontwerp is van Maas Kristinsson Architecten uit Lochem. Omdat de nieuwe school op de plek van de oude school wordt gebouwd, zit de school tijdelijk in het oude ‘Harens Lyceum’ aan de Julianalaan in Zuidlaren.

Het ontwerp van IKC Schuilingsoord

In de gemeente Tynaarlo voorziet het Integraal Accommodatie Beleid (IAB) in de vervangende nieuwbouw van alle basisscholen in Zuidlaren. In een tijdsbestek van een aantal jaar zullen 7 basisscholen in Zuidlaren nieuwe huisvesting realiseren.

Dinsdag 20 december heeft het college van B&W een akkoord gegeven op de financiering van de bouw in Zuidlaren. Dit betekent dat de nieuwbouw van kind centrum Schuilingsoord begin 2023 van start kan gaan.

De ambitie van Stichting Baasis is om verder te gaan dan alleen onderwijs, en in te zetten op het realiseren van kind centra. Hierbij kan samen met de vaste samenwerkingspartner Kids First een dag arrangement voor kinderen van 0 tot 12 jaar worden aangeboden.

Kids First COP is bereid om te investeren in de huisvesting voor kinderopvang van 0-12 jaar, zodat het kind centrum in zijn geheel kan worden gerealiseerd. Omdat Kids First ook in het tijdelijke gebouw opvang biedt, is de eerste directe samenwerking nu al gestart en wordt al samen met het leerkrachten-team toegewerkt naar IKC-vorming in één team, onder leiding van de IKC-directeur.