Nieuwe bouwactiviteit aan boulevard van Bataviahaven

08:35

22-04-2020

Op de boulevard van Bataviahaven in Lelystad verrijst een opvallend woongebouw, met koop- en huurappartementen en op de begane grond onder meer horeca. Afgelopen week is Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost gestart met het grondwerk.

Vrijdag gaan de eerste palen de grond in voor Wonen in Bataviahaven, zoals de naam van het nieuwbouwproject luidt. De eerste fase omvat de bouw van het boulevardfront, een robuust appartementengebouw met hoge ramen dat doet denken aan de iconische Amsterdamse havengebouwen. Het complex kijkt uit over het Markermeer en telt 36 koopappartementen waaronder twee penthouses, 42 huurappartementen en commerciële ruimtes. Op dit moment zijn nog slechts twee koopappartementen beschikbaar waaronder een penthouse van 238 vierkante meter.

Grote eengezinswoningen

Wonen in Bataviahaven telt straks meer dan 175 nieuwbouwwoningen. De tweede fase, die na de zomer in verkoop gaat, betreft 19 grondgebonden woningen. Deze eengezinswoningen zijn geschikt voor grotere gezinnen. Verdeeld over drie woonlagen tellen ze namelijk minimaal vier slaapkamers. Bij elke woning hoort een eigen parkeerplaats in de parkeergarage onder het complex.

Luxueuze penthouses

De oplevering van de appartementen vindt plaats tussen december 2021 en februari 2022. De eerste bewoners van de eengezinswoningen kunnen naar verwachting in de zomer van 2022 hun sleutels in ontvangst nemen. Met de ontwikkeling en bouw van Wonen in Bataviahaven wordt ingespeeld op de behoefte in Lelystad naar zowel compacte appartementen als voor alleengaanden en luxueuze penthouses voor welgestelde levensgenieters als grote woningen voor gezinnen, waaronder samengestelde gezinnen.

Bataviahaven in aanleg