Officiële sleuteluitreiking Bomenwijk Delft

Stolwijk

15:36

21-11-2022

Op donderdag 17 november is de eerste sociale huurwoning, onderdeel van het project Bomenwijk, aan de Prunuslaan in Delft opgeleverd. Op deze middag is met het overhandigen van de officiële sleutel stilgestaan bij de oplevering van het eerste gedeelte van de laatste fase van de nieuwbouw in de Bomenwijk. Ook zijn de eerste vrije sector woningen aan de nieuwe huurders opgeleverd.

Over het project

In de Delftse wijk Bomenwijk bouwt Van Wijnen in opdracht van woningcorporatie Vestia 147 woningen. Met de nieuwbouw zorgt Vestia voor een breder aanbod van woningtypen en huurprijzen. De Bomenwijk wordt een gemengde wijk, die plaats biedt aan de woonwensen van verschillende bewoners, zoals starters, gezinnen en ouderen. Investeerder Monteban heeft samen met Urban Climate Architects uit Delft de bouwgrond aan de Tweemolentjeskade gekocht. Zij bouwen de nieuwbouw op de hoek van de Wilgenlaan en de Tweemolentjeskade.

Marco Beekman, regiomanager Vestia: “Ik vind het geweldig om te zien en horen hoe trots de nieuwe bewoners van de Bomenwijk zijn op hun nieuwe woning. Ik ben ervan overtuigd dat ze hier met veel woonplezier zullen wonen.”

Sociale huur en vrije sector huurwoningen

Het appartementengebouw bestaat uit drie- en vierkamerwoningen in de sociale huur. Van de 74 appartementen verhuurt Vestia 16 appartementen aan Ipse de Bruggen. Zij biedt een plek om te wonen aan haar zelfstandig wonende cliënten met eigen begeleiding. De overige woningen zijn 31 vierkamer eengezinswoningen in de vrije sector huur, 14 drie- en vierkamer benedenwoningen in de sociale huur en 28 vierkamer bovenwoningen in de vrije sector huur.

Duurzaam en energiezuinig wonen

Bij de bouw is er veel aandacht voor duurzaamheid. Zo zijn er duurzame materialen verwerkt en voldoen de woningen aan alle wensen en eisen op het gebied van energiezuinigheid. De woningen krijgen allemaal een warmtepomp en zijn helemaal aardgasvrij. Vestia verwacht in het voorjaar van 2023 dat alle woningen zijn opgeleverd.

Herman Steenbergen, directeur Van Wijnen Stolwijk: “Wij geloven in samen bouwen aan ruimte voor een beter leven, niet alleen een huis, maar ook een nieuw thuis geven aan de bewoners in de Bomenwijk. Fijn te horen en te zien dat dat is gelukt in de wijk, dat maakt ons trots.”