Realisatie multifunctioneel sportcentrum stap dichterbij

02:31

28-09-2020

Van Wijnen Breda en de Gemeente Breda hebben op 24 augustus 2020 de bouwteamovereenkomst getekend voor de realisatie van het Talentencentrum. Tevens is het voorlopig ontwerp van het sportcentrum gepresenteerd. Daarmee is een belangrijke stap gezet in de realisatie van het multifunctionele sportcentrum voor top- en breedtesport aan de Terheijdenseweg 414 in Breda.

De Gemeente Breda ontwikkelt het Talentencentrum samen met verschillende partners. Hiermee wil de gemeente zoveel mogelijk talentvolle sporters, met of zonder beperking, de kans bieden zich in hun eigen regio te ontwikkelen.
Het Talentencentrum biedt ruimte aan regionale trainingscentra, individuele talenten, de mbo-opleiding sport en bewegen, breedtesportverenigingen en andere (sport)organisaties. Daarnaast heeft het Talentencentrum een functie als ontmoetingsplek en uitvalsbasis voor sportprofessionals.

Bouwteamovereenkomst

Na ondertekening zal Van Wijnen samen met de gemeente Breda en haar adviseurs in een bouwteam het ontwerp verder uitwerken. Daarna wordt een uitvoeringsovereenkomst gesloten om het gebouw daadwerkelijk te realiseren. De start van de bouw staat gepland in het voorjaar van 2021.

Voorlopig ontwerp

Het voorlopig ontwerp van AGS Architects bestaat uit een grote sporthal met 450 zitplaatsen, een indoor atletiekaccommodatie, een krachthonk, diverse werk- en vergaderplekken, behandelruimtes en een horecagelegenheid. De buitenruimte van het Talentencentrum krijgt een groene en sportieve invulling.

Samenwerken

Peter Riemers, directeur Van Wijnen Breda: “Met de ondertekening van de overeenkomst zetten we een flinke stap richting de realisatie van dit bruisend multifunctionele sportcentrum. Dit wordt hét visitekaartje voor het sportonderwijs in Zuidwest-Nederland. Een uitdagend project waar we onze kwaliteiten als Van Wijnen optimaal en maximaal op in kunnen zetten.

Wethouder Daan Quaars: “Dit wordt echt een plek in Zuidwest-Nederland met een heel grote aantrekkingskracht voor iedereen die iets met sport en bewegen heeft. Sporters uit Breda en omstreken krijgen hier de kans om zich in hun eigen regio te ontwikkelen. Een plek waar onderwijs, de buurt, talenten, verenigingen, top- en breedtesport samen komen. Elkaar ontmoeten en versterken. En een prachtige uitbreiding van de sportboulevard in Breda.”