Start bouw 87 appartementen Helden van de Heide

Pers

Ede

13:50

24-05-2024

Woensdag 22 mei is de start bouw gevierd van 87 appartementen Helden van de Heide in Ede. Voor dit bijzondere moment nodigde de VOF Elias Beeckman de kopers, de wethouder en andere belanghebbenden uit. De officiële handeling, het plaatsen van een betonkolom, werd verricht door wethouder Peter de Pater, Gosse Dousma, (Van Wijnen) en Gonny Doornbos, (BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling).

Podium voor Helden van de Heide

Waar de helden van de Elias Beeckmankazerne in Ede werden opgeleid en getraind om fit ten strijde te gaan, is het straks aangenaam wonen. Precies op de plek van de voormalige atletiekbaan, langs de Parklaan, komen 2 luxe woongebouwen. De Elias en De Arthur worden de nieuwe helden van deze plek. Ze krijgen een podium op deze unieke locatie naast de hei en het Sysseltse Bos. Inmiddels zijn bijna alle appartementen verkocht en is de bouw gestart.

Peter de Pater, wethouder gemeente Ede: “We staan in een gebied met geschiedenis. De kazerneterreinen liggen op een prachtige plek in Ede. De vele monumentale panden hebben de afgelopen jaren een nieuwe bestemming gekregen. De wijk wordt steeds verder afgerond.
In dit project is nieuwbouw met bijzondere aandacht voor architectuur hand in hand gegaan en dit geeft een prachtige uitstraling. Ook de buitenruimte krijgt straks veel kwaliteit door een parkachtige landschappelijke inrichting. De bewoners krijgen bovendien de Veluwe als achtertuin cadeau. Hier kun je fantastisch wonen.”

Persfoto Helden van de Heide

Gonny Doornbos, ontwikkelingsmanager BPD: “Door gebruik te maken van natuurlijke kleuren voegen de woongebouwen de Arthur en de Elias zich naadloos in het landschap. De woongebouwen zijn bijna energieneutraal en gericht op het elkaar ontmoeten door onder meer de gezamenlijke huiskamer en tuin. Parkeren is uit het zicht in de ondergrondse parkeergarage met laadmogelijkheid en er worden in het openbaar gebied elektrische deelauto’s geplaatst. Een prachtige toekomstbestendige ontwikkeling.”

Gosse Dousma, directeur projectontwikkeling bij Van Wijnen: “Met de start van dit prachtige plan werken we de komende tijd toe naar het uit laten komen van de papieren belofte van mooie plannen: comfortabele en duurzame woningen op een unieke locatie. Alle toekomstige bewoners van harte gefeliciteerd en heel veel woongenot toegewenst.”

Wonen tussen heide en bos

Het naastgelegen Elias Beeckmankazernecomplex heeft een klassieke, historische kazernestructuur. Die opzet is terug te vinden in de Helden van de Heide. De openbare ruimte gaat naadloos over in de semi-openbare heidetuin. De prachtige, omliggende natuur wordt doorgetrokken, zodat het glooiende landschap met heide en bomen tot aan de terrassen en entrees van de Arthur en Elias reikt. De diverse kronkelende wandelpaden nodigen uit te bewegen én elkaar te ontmoeten. In de gezamenlijke huiskamer in gebouw de Elias of in het mooie paviljoen in de gezamenlijke tuin wordt de mogelijkheid geboden buren te ontmoeten als daar behoefte aan is.

VOF Elias Beeckman is een samenwerkingsverband tussen Van Wijnen Projectontwikkeling en BPD I Bouwfonds Gebiedsontwikkeling.