Start bouw laatste fase Nieuwe Vesting in Hellevoetsluis

10:28

13-05-2022

Nieuwe Vesting in Hellevoetsluis nadert haar voltooiing. Op woensdag 11 mei verrichte Wethouder Schop de officiële starthandeling voor de bouw van fase 3B-1 en 3C. Bouwer en ontwikkelaar Van Wijnen realiseert in deze fase 27 woningen. De oplevering van de woningen staat gepland in het 1e kwartaal van 2023. 

Laatste fase Nieuwe Vesting 

De derde, en laatste fase, bestaat uit in totaal 88 woningen. Het woningaanbod in deze fase is gevarieerd. De bouw van fase 3A, bestaande uit 2 appartementencomplexen, is reeds gestart. Fase 3B en 3C bestaat uit in totaal 47 grondgebonden woningen. 

Richard Venster (Venster Architecten): “De architectuur in Nieuwe Vesting is een moderne vertaling van de historische bebouwing van Hellevoetsluis. Door de toepassing van verschillende kleuren metselwerk, tuitgevels en de mooie verticale raampartijen ontstaat een aantrekkelijk beeld dat helemaal van nu is én past bij de historische vesting.” 

Diversiteit aan woningen

De wijk is ruim opgezet en bestaat uit een rijk aanbod van verschillende woningtypen. Het vele water en groen zorgen niet alleen voor een afwisselende aanblik, maar ook voor voldoende speelruimte voor kinderen en fiets- en wandelpaden binnen de wijk. Uniek aan deze wijk is dat de kopers veel vrijheid in het ontwerp van hun woning hebben. 

Wethouder Schop: “Nieuwe Vesting was vroeger een verlaten industriegebied, maar is nu een populaire woonwijk geworden. Fantastisch om die verandering te zien, een mooie en waardevolle toevoeging voor Hellevoetsluis!”   

Binnenkort maakt Van Wijnen meer bekend over fase 3B-2. Alvast inschrijven als geïnteresseerde kan via www.nieuwevesting.nl