Uitbreiding Oosterwolde definitief

12:16

25-06-2020

Oosterwolde krijgt er de komende jaren circa 70 woningen bij, daarvoor is vrijdag 19 juni de overeenkomst ondertekend door burgemeester Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek en Frank Klomp, directeur van projectontwikkelaar Van Wijnen. Voorafgaand aan de overeenkomst zijn er meerdere co-creatieavonden geweest in Dorpshuis De Heerdt, om de omwonenden en belangstellenden te informeren over de plannen en te vragen naar ideeën en meningen over de nieuwbouw. Resultaat is een ontwerp met een grote variatie in koop- en huurwoningen bestaande uit rijwoningen, seniorenwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrije bouwkavels.

Van Wijnen kan nu de volgende stap in het ontwerpproces zetten en de architect kan de woningen nu verder gaan uitwerken. Volgens ontwikkelaar Marc Mastebroek is het plan ‘Schiksweg’, zoals het voorlopig heet, een mooie toevoeging voor Oosterwolde. “Niet alleen de behoefte aan geschikte woonruimte is groot, maar vanuit de belangstellenden is ook de betrokkenheid bij het dorp Oosterwolde aanzienlijk. Begrijpelijk, want het is een hechte gemeenschap. We merkten dat zeker tijdens onze informatieavonden in het dorp. Het is fijn om nu te kunnen koersen op het daadwerkelijk realiseren van de nieuwbouw, hoewel het vergunningentraject nog enige tijd neemt. We hopen eind dit jaar meer te kunnen zeggen over de daadwerkelijk start verkoop. Uwoon neemt de huurwoningen in beheer. Maar we houden de belangstellenden uiteraard op de hoogte”, aldus Marc.

Ook de gemeente is verheugd met deze stap. Wethouder Engberts, aanwezig bij de ondertekening: “De gemeente is blij dat vanuit de regionale en lokale woonbehoefte deze stap gezet wordt. Dit plan en de plannen Hart van Oosterwolde en Oostendorperstraatweg zijn op elkaar afgestemd en versterken elkaar. Zo wordt er gewerkt aan een toekomstbestendig Oosterwolde.”