Van start met de bouw van nieuwe sociale huurwoningen ‘in de Buurttuin’

10:24

29-09-2021

Op 27 september werd officieel gestart met de bouw van het eerste appartementencomplex binnen project ‘in de Buurttuin’ in Schiedam. Het complex bestaat uit 37 sociale huurappartementen en wordt gebouwd voor woningcorporatie Woonplus Schiedam. De oplevering vindt naar verwachting eind 2022 plaats. Verdeeld over vier fases realiseert ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen in totaal 238 woningen in deze nieuwe woonwijk. Tijdens de starthandeling onthulden wethouder Antoinette Laan en Emile Klep (directeur bestuurder bij Woonplus) een insectenhotel op de projectlocatie als symbool voor de natuurinclusieve ontwikkeling.

Van verouderde portiekwoningen naar een diverse buurt

Opdrachtgevers gemeente Schiedam en woningcorporatie Woonplus en ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen slaan de handen in één als het gaat om het ontwikkelen van de nieuwe buurt. Van Wijnen is verantwoordelijk voor zowel de bouw van de woningen als de herontwikkeling van het gebied. 

Het grootste deel van de oude portiekflats langs de Parkweg in Schiedam is inmiddels gesloopt. Daar komt een gevarieerde en groene buurt met veel aandacht voor flora en fauna voor in de plaats. Een mooie impuls voor de wijk Nieuwland. Inmiddels is de bouw van twee appartementencomplexen (45 huur- en 37 sociale huurappartementen) gestart en in november volgt de bouw van de eerste eengezinswoningen.  

Over het project

In de Buurttuin bevindt zich rondom Parkweg Midden in de wijk Nieuwland: tussen de binnenstad en het Beatrixpark. De buurt, bestaande uit 238 energiezuinige woningen, wordt een mix van koop- en huur. 60% van de woningen zijn sociale huurwoningen, die verhuurd worden door Woonplus. De overige 40% bestaat uit vrije sector huur- en koopwoningen. De grondgebonden woningen komen rechtstreeks uit de fabriek en zijn ontwikkeld door Fijn Wonen. Fijn Wonen is als woonproduct één van de woonoplossingen van Van Wijnen en realiseert betaalbare, comfortabele en toekomstbestendige woningen. 

De projectnaam ‘in de Buurttuin’ is ontstaan met oog op de collectieve buurttuinen die voor en door de bewoners worden aangelegd. De buurttuinen worden straks gezamenlijk gebruikt. 

Jeroen Roijers (ontwikkelingsmanager bij Van Wijnen): “Door sociale huurwoningen en koopwoningen te mixen ontstaat er een gevarieerde woonbuurt. De buurttuinen worden fijne ontmoetingsplekken voor alle nieuwe bewoners. Zo wordt het echt een buurt van iedereen.” 

Emile Klep (directeur bestuurder Woonplus): “Ongeveer de helft van de sociale woningen die we hier bouwen is bestemd voor senioren. Daar zijn we heel blij mee, want wij hebben voor Schiedam een opgave van 800 seniorenwoningen. In de Buurttuin maken we hiermee een mooie start.” 

Start verkoop koopwoningen

 Op maandag 4 oktober organiseert Van Wijnen de online start verkoop (webinar) van Fase 1 voor In de Buurttuin Schiedam. Tijdens dit webinar vertelt Van Wijnen alles over de 18 eengezinswoningen binnen deze fase van het nieuwbouwplan.  

Aanmelden voor het webinar kan via onderstaande link: 
https://register.gotowebinar.com/#register/7983530157715619599  

Meer weten over het project? Bekijk de projectpagina via onderstaande link: 
https://indebuurttuin.nl/  

De verhuur van de woningen voor de sociale sector start circa 3 maanden voor oplevering via WoonnetRijnmond.nl. Inschrijving bij Woonnet Rijnmond is hiervoor noodzakelijk.