Piet van Slochteren; Ontwikkelen van het Cambuurstadion

Ruimtes verhuren die nog gebouwd moeten worden, dat is echt een uitdaging volgens Piet van Slochteren. Als verkoopmanager bij Van Wijnen is hij de tussenpersoon tussen Van Wijnen en Makelaardij Hoekstra, die voor dit project de verhuur van de commerciële ruimte in het Cambuurstadion regelt.

“De makelaar heeft iemand nodig die hem op de hoogte kan houden en van bouwinformatie kan voorzien. Potentiële huurders hebben bijvoorbeeld vragen over de inrichting of afwerking. Ik heb korte lijntjes met mijn collega’s van de bouw bij wie ik dan te rade ga”, legt Piet uit. “Daarnaast ‘bemoei’ ik me met nog veel zaken die de commerciële kant van het project raakt of die voor toekomstige huurders van belang zijn. Denk aan warmte-koude-installatie of afvalvoorzieningen.” 

Piet van Slochteren Verkoopmanager Van Wijnen Cambuurstadion
Van Wijnen Cambuur Recreeren Retail Projectontwikkeling Winkelen Winkelwagen Krat Auto Man Vrouw

Commerciële ruimte in Cambuurstadion

De verhuur van de verschillende units in het stadion was al opgestart door de vorige ontwikkelaar. “Er waren al vier huurders gevonden”, vertelt Piet. “Toen Van Wijnen de ontwikkeling overnam, hebben we contact met hen gezocht en de voorlopige huurcontracten overgenomen. Inmiddels is er een aantal nieuwe huurders van commerciële ruimte in het Cambuurstadion bij gekomen.” Om wat voor soort huurders gaat het eigenlijk? “Er is een aantal kantoorruimtes beschikbaar. Daarnaast is het de bedoeling dat in de plint van het stadion detailhandel komt”, antwoordt Piet. “In het bestemmingsplan is opgenomen dat het detailhandel mag zijn die niet voorziet in dagelijkse behoeften. Een supermarkt, bijvoorbeeld, kan dus niet. De makelaar zoekt dus naar een ander soort bedrijven, bijvoorbeeld maatschappelijk en sport- of zorg gerelateerd.”  

Altijd een parkeerplek

Die bedrijven zijn er zeker, denkt Piet. “Maar de commerciële ruimte en het Cambuurstadion staan er natuurlijk nog niet, dat duurt nog een jaar. Het is daarom voor potentiële huurders lastig om zich een beeld te vormen van hoe de ruimte eruit komt te zien. Maar, aan de andere kant, we kunnen in de bouw ook nog aan een aantal wensen tegemoetkomen. Daar maken we aparte offertes voor, want alles wordt casco opgeleverd. Groot voordeel voor een toekomstige huurder op deze plek is de grote parkeergelegenheid. Dat was ook voor Action, waarmee al een huurcontract is afgesloten, een belangrijke reden om voor deze plek te kiezen.” 

Veelzijdig bedrijf

Piet, een ervaren rot in het vak, vond persoonlijk een mooie uitdaging in dit project. “Ik werk zo’n 25 jaar in de woningbouw. Maar dit is een utiliteitswerk, iets totaal anders. Dat doe ik bepaald niet met twee vingers in de neus. Ik heb me bijvoorbeeld verdiept in de eisen die de KNVB en UEFA stellen aan een ‘voetbalklaar stadion’. Daar komt veel bij kijken. Bouwtechnisch is het natuurlijk een grote klus. Ik ben opgeleid als bouwkundige, dus daar kom ik nu ook weer een beetje in terecht. Alles bij elkaar is het uitdagend en leerzaam. Het zegt iets over de veelzijdigheid van Van Wijnen dat ik dit kan meemaken, ik prijs me daar gelukkig mee. Doordat ik dicht bij het vuur zit, ben ik echt een beetje Cambuur-fan geworden. Ik vind het een eer om mijn bijdrage aan dit stadion te leveren!”