1000 woningen erbij binnen het Westerpark

Wonen

Nieuwbouw

Amsterdam

Omvang
267 appartementen
Locatie
Amsterdam, Westerpark
Ontwikkeling
HLW520 B.V.
Bijzonderheden
Binnenstedelijke bouw

Binnen project Westerpark West zijn we al een tijd bezig. Totaal bouwen wij hier 517 woningen. Samen met andere bouwers en ontwikkelaars bouwen we mee aan het plan Westerpark West. De hele zone van het Westerpark is een herontwikkeling geweest van de gemeente Amsterdam. In opdracht van HLW520 B.V. bouwen we ons tweede project binnen dit ontwikkelgebied. 

Eerder bouwde Van Wijnen Haarlemmermeer het aangrenzende project Kavel 2B. Dit project wordt aan het einde van 2024 opgeleverd. Op het meest westelijke en grootste deel van het perceel vormen zeven appartementengebouwen Kavel 3. Op dit deel bouwen we 267 woningen met een balkon en aan twee zijden uitzicht. Omringd door de groene omgeving van het Westerpark.  

Marieke Wissink

Senior werkvoorbereider

De architect MVRDV heeft de balkons wisselend geplaatst, dus aan iedere zijde zijn er balkons. Dit in combinatie met de 4 kleuren metselwerk in wisselende metselwerkverbanden maken de gebouwen bijzonder om te zien. 

Het bijzondere uiterlijk kenmerkt Kavel 3

Op iedere verdieping zijn de balkons van de vier appartementen op een andere plek ingedeeld. Dit zorgt samen met de plek van de gebouwen voor een prettig uitzicht vanaf ieder balkon. 

Linde de Jong

Werkvoorbereider

Bijzonder aan dit project vind ik wel de architectuur. Ondanks dat het 7 bijna identieke blokken zijn (die dan wel gedraaid zijn en wisselende hoogtes hebben) heeft ieder blok wel zijn eigen uitstraling. Maar ook door de verschillende metselverbanden zoals het blokverband, uitstekende lagen en gedraaide stenen.  

Mobiliteitsvoorzieningen 

De kelder onder de gebouwen is voorzien van een ruim aantal parkeerplekken. Zowel voor (deel)auto’s als fietsen is er genoeg plek. Er komt een parkeergarage met 129 auto parkeerplekken, 801 fietsparkeerplekken en diverse verhuurbare bergingen. Boven op de kelder komt een daktuin. ‘’De daktuin op de parkeergarage verbindt alle blokken met elkaar door middel van ontmoetingsplekken en groen”, aldus Linde. 

Flexibiliteit biedt mogelijkheden voor andere inrichtingen

Flexibiliteit is binnen dit project belangrijk. Hiermee maken we de gebouwen toekomstbestendig en kan de levensduur op een duurzame wijze verlengd worden. Ieder woongebouw heeft extra sanitaire aansluitingen. Hierdoor zijn er mogelijkheden voor het toevoegen van extra badkamers. Ook kunnen de wanden tussen de aangrenzende appartementen worden verplaatst. Voldoende mogelijkheden voor de toekomst dus. 

Een prettige en duurzame leefomgeving 

Op Kavel 3 zijn verschillende ontmoetingszones toegevoegd. Ook komt er een sport- en speelzone en komt er een fijne plek om de fiets neer te zetten. De omgeving leent zich perfect om te ontspannen en te recreëren. Vanaf de gebouwen lopen de toekomstige bewoners zo het Westerpark in. Hier is de Westergasfabriek te vinden waar regelmatig evenementen georganiseerd worden en verschillende eet- en drinkplekken te vinden zijn. Verder ben je vanaf hier in 10 minuten op de Noordermarkt, in De Negen Straatjes, of bij De Bijenkorf.