351 woningen in Bethelpark

Wonen

Nieuwbouw

Delft

Zuid-Holland

Duurzaamheid
Klimaatadoptief, gasloos, gebruik restwarmte naastgelegen ziekenhuis, PV panelen, nestkasten en aanleg ecologische zone
Stedenbouwkundige
LAP Landscape & Urban Design
Opdrachtgever
Borghese Real Estate
Architect
Powerhouse Company

In opdracht van Borghese Real Estate realiseren we 351 woningen in Bethelpark. Er komen 337 appartementen, 14 eengezinswoningen en circa 1.200 vierkante meter commerciële ruimten. Met een mix aan sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen en vrije sector huurwoningen komt Bethelpark tegemoet aan de wensen van verschillende doelgroepen; van starters tot gezinnen. De woningen variëren in grootte tussen de 54 en 122 vierkante meter en hebben 1, 2 of 3 slaapkamers.

Stedelijk wonen aan de rand van het park

Bethelpark ligt op een unieke locatie in Delft. De nieuwe woonbuurt ligt vlakbij het centrum van de stad, naast het Reinier de Graaf ziekenhuis, en grenzend aan een ecologisch groengebied. De buurt is opgedeeld in 2 woonblokken in een groene, parkachtige en klimaatadaptieve omgeving dankzij de groene dektuinen.

“Bijzonder aan deze locatie is dat het aan de noordzijde grenst aan een stedelijke omgeving met onder meer het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis en aan de zuidkant aan een ecologisch groengebied. Uitgangspunt bij het ontwerp was de gedachte ‘de voordeur aan de stad, de achterdeur in de natuur’.”

Arnoud Koppe, Projectleider bij Van Wijnen

Duurzame ontwikkeling

Alle woningen in Bethelpark zijn energiezuinig. Ze worden voorzien van een duurzaam energiesysteem (WKO-installatie). “We plaatsen PV-panelen op alle daken. Wat het project bijzonder maakt, is dat de overtollige warmte van het ziekenhuis wordt gebruikt om de woningen te verwarmen. Daarvoor bouwen we een aparte traforuimt. De nabijheid van het ziekenhuis heeft ook zijn gevolgen voor onze bouwwijze. Zo hebben we prefab betonnen heipalen toegepast en is een gedeelte uitgevoerd met in de grond gevormde palen, om trillingen te reduceren in verband met de naastgelegen revalidatiekliniek.” vertelt projectleider Arnoud Koppe.