Projecten

400 woningen in groene omgeving

Assen

Op het voormalige terrein van zorginstelling Vanboeijen ontwikkelden en realiseerden wij zo’n 400 toekomstbestendige woningen in verschillende typen en prijssegmenten. De vormgeving en de identiteit van het woningbouwplan zijn gebaseerd op de natuurlijke en landschappelijke waarden van het plangebied. De totale ontwikkeling duurt circa tien jaar.

“We hebben vaak in nieuwbouwwijken gewoond, maar nergens hoorde je de vogeltjes zo fluiten als hier.”

 

Totale ontwikkeling in jaren
10
Start bouw
2013
Aantal woningen
400
Opdrachtgever
Eigen ontwikkeling

Gevarieerd woningaanbod

Betaalbare rijwoningen, twee-onder-een-kappers, vrijstaande woningen met het hele woonprogramma op de begane grond, bouwkavels: met het gevarieerde woningaanbod spelen we in op de woonwensen van een brede doelgroep. Wat de woningen gemeen hebben, is dat ze ruim en energiezuinig zijn. Daarbij liggen ze allemaal in het bestaande park, dat in het verleden is ontworpen door de bekende tuinarchitecte Mien Ruys. Onder de kopers van het plan zijn Mark en zijn vrouw Natasja. “We hebben voor Woonpark Diepstroeten gekozen vanwege de groene opzet, de ruimtelijkheid en de ligging vlak bij het centrum van Assen”, aldus Mark. “Het woonpark oogt landelijk en modern tegelijk.”

Droomhuis op een ideale plek

Op een zomerse middag lopen Freek en Krista Sijbring langs Lamberink Makelaars in het centrum van Assen. Een presentatie van Mooi Orvelte II in de etalage trekt hun aandacht. Het voelt direct goed. Kort daarop kopen ze de tweehonderdste woning op Woonpark Diepstroeten. “Onze woning ligt direct aan een groene strook zonder auto’s, waar onze zoon straks rustig met andere kinderen kan spelen.” De oude sfeer van de woningen is wat het stel enorm aanspreekt, Krista vertelt: “Door de typisch Drentse architectuur, midden tussen bomen en vijvers, krijg je het gevoel dat je op een vakantiepark bent”.

“Door de typisch Drentse architectuur, midden tussen bomen en vijvers, krijg je het gevoel dat je op een vakantiepark bent”.

Krista Sijbring – Koper Woonpark Diepstroeten

Liefde vanaf het eerste moment

Een woonpark midden in het groen, voorzieningen om de hoek en een rustige plek voor blindengeleidenhond Minthe. Woonpark Diepstroeten bleek voor Jan-Willem en Elisabeth Smelik de perfecte plek. De handtekening voor de laatste hoekwoning van Mooi Orvelte II hadden ze dan ook snel gezet. Jan Willem: “In eerste instantie opteerden we voor een levensloopgeschikte variant, maar die was helaas al vergeven. Gelukkig konden wij deze woning helemaal afstemmen op onze persoonlijke wensen. We krijgen een uitbouw en hebben bovendien de indeling van de woning omgegooid.”

Het contact met Van Wijnen verloopt uitstekend. “Onze kopersbegeleider staat altijd voor ons klaar en denkt met ons mee. We moesten rekening houden met aangepaste apparatuur in de keuken,” vertelt Elisabeth. Voor deze installaties gingen Elisabeth en Jan-Willem naar de woonwinkel van Van Wijnen in Lelystad. “Bij aankomst had onze kopersbegeleider al een aantal opties klaargelegd, en daarbij rekening gehouden met mijn visuele beperking. Dat was erg fijn.”

Fijn Wonen

De eengezinswoningen van deelproject Zonnedauw waren de eerste woningen van ons geindustrialiseerde woonproduct Fijn Wonen. Fijn Wonen staat voor zeer complete, duurzame, energiezuinige en supersnel gebouwde woningen. Daarna volgde al snel de bouw van 45 huurwoningen met Nul-op-de-Meter op Woonpark Diepstroeten. Wij bouwden deze woningen in opdracht van Vesteda.

Middeldure huurwoningen voor Vesteda

Voor Vesteda realiseerden we 45 duurzame en uiterst energiezuinige woningen op Woonpark Diepstroeten. Ook na oplevering zal Fijn Wonen betrokken blijven bij de woningen middels monitoring van het energieverbruik en installaties. Dit leidt tot een optimaal wooncomfort en lage energielasten voor huurders.

Carolien en Dick verhuizen dit najaar naar een Fijn Wonen-woning. Volgens hen is de aankoop van een energieneutrale woning een goede investering. Carolien en Dick: “Op dit moment speelt er veel op het gebied van duurzaam en gasloos wonen. Met de aankoop van deze woning zijn we klaar voor de toekomst, én hebben we een plek waar we lang kunnen blijven wonen.”

Binnenzijde huurwoning Fijn Wonen voor Vesteda

Met Fijn Wonen bieden we betaalbaar, comfortabel en toekomstbestendig wonen voor de huur- én koopmarkt. Meer weten over Fijn Wonen? Kijk dan op de website.

Meer tijd om te genieten van het leven

Van een jarenzeventigwoning midden in het centrum van Assen, naar een energieneutrale Fijn Wonen-woning op Woonpark Diepstroeten. Carolien en Dick verhuizen dit najaar met hun kinderen naar deelproject Zonnedauw. Een voordeel aan Nul-op-de-Meter vinden ze allebei dat ze zelf de regie houden over hun energiekosten. “Je hebt zicht op je verbruik. Het is een soort spel, met het doel ook daadwerkelijk Nul-op-de-Meter te halen. Daarnaast vinden we het fijn dat de woning helemaal nieuw is en dus minder onderhoud nodig heeft. Zo houd je uiteindelijk meer tijd over om te genieten van het leven.”

“Wij vinden we het fijn dat de woning helemaal nieuw is en dus minder onderhoud nodig heeft. Zo houd je uiteindelijk meer tijd over om te genieten van het leven.”

Carolien en Dick – Kopers Fijn Wonen-woning op Woonpark Diepstroeten

Lang en gelukkig wonen

Woningen waar je lang en gelukkig kunt wonen. Met alle voorzieningen op één woonlaag en veel aandacht voor luxe en comfort. Kopers Erik en Anja zijn blij met hun comfortwoning op Woonpark Diepstroeten. “We zijn vaak verhuisd en waren nu toch wel op zoek naar een plek waar we lang kunnen blijven wonen. Veel mensen kiezen er pas op latere leeftijd voor om te verhuizen naar een woning als deze. Wij hadden het ook over tien jaar kunnen doen, maar waarom zouden we wachten? We zijn nu nog helemaal fit, en kunnen de woning helemaal naar eigen wens inrichten.’ Bovendien vielen ze voor de natuurrijke omgeving van Woonpark Diepstroeten. ‘We hebben vaak in nieuwbouwwijken gewoond, maar nergens hoorde je de vogeltjes zo fluiten als hier.’

Een verrijking voor de buurt

Woonpark Diepstroeten is het voormalige terrein van Vanboeijen. De zorginstelling vernieuwde de afgelopen jaren en centraliseerde zich op het noordelijke deel van het park. Het zuidelijk deel kwam daardoor vrij voor woningbouw. De bewoners van Vanboeijen, mensen met een beperking, zijn nauw betrokken bij het woonpark. “Een verrijking voor de buurt”, zegt Annemarie Pathuis, zorgmanager bij Vanboeijen. “De bewoners en cliënten helpen met landschapsonderhoud op het Woonpark, er is een eetcafé, een kinderboerderij, een zwembad, een tuincentrum en nog veel meer. Buurtbewoners kunnen hier allemaal gebruik van maken.” Annemarie juicht het contact tussen bewoners van Vanboeijen en andere bewoners van Woonpark Diepstroeten toe: “Soms vinden mensen het spannend om contact te hebben met iemand met een beperking. Als je de bewoners en cliënten leert kennen, ontdek je dat het ook gewoon mensen zijn.”

Mark Lutjeboer

Meer weten over Diepstroeten?

Neem contact op met Mark Lutjeboer

m.lutjeboer@vanwijnen.nl 0507502200

Andere projecten

Meer dan bouwen