Uitbreiding Bataviastad Lelystad

Werken

Beheren

Nieuwbouw

Deventer

Flevoland

Lelystad

Nieuw winkelgebied
2.500 m2
Nieuwe winkels
45
Omvang uitbreiding
5.500 m2
Opdrachtgever
Batavia Stad Outlet Shopping
Architect
Attika Architekten, Zutphen

Uitbreiding winkels Bataviastad Lelystad

Voor Bataviastad Fashion Outlet in Lelystad realiseerden we in 2017 een omvangrijke uitbreiding om in te blijven spelen op de winkelbehoefte van de bezoekers. Er kwamen 45 nieuwe winkels en horecagelegenheid bij. Naast de nieuwbouw die we voor Bataviastad realiseerden, voeren we ook onderhoudsklussen en verbouwingen uit voor de winkels in Bataviastad.

Uitbreiding speelt in op winkelbehoefte

De afgelopen jaren groeide Bataviastad uit zijn jasje. Om in de winkelbehoefte van het publiek te blijven voorzien, breidde het outlet center uit. We realiseerden onder meer 45 nieuwe winkels, een nieuwe horecagelegenheid, een nieuw parkeerterrein en een fontein in de winkelstraat. Het winkelend publiek ondervond hiervan nauwelijks overlast.

Er kwam zo’n 5.500 m² aan winkelruimten, magazijnruimten en horecaruimten bij. Maar ook 2.500 m² aan winkelgebied en terreinverharding, en 30.000 m² parkeerterrein. De werkzaamheden vonden plaats buiten het centrum. Een drie meter hoge schutting scheidde de bouwplaats van het winkelgebied.

Verbouwings- of uitbreidingsplannen?

Aanpasbaar in grootte

We pasten in totaal 800 ton staalconstructie toe, 800 m2 natuursteen gevelplaat en 2.200 m2 natuursteen schiste. Met 4.500 m2 semipermanente wanden zijn de 45 nieuwe winkels flexibel aanpasbaar in grootte. We realiseerden de uitbreiding in 48 weken. Na 42 weken leverden we de casco winkelruimten al op. Zo hadden de huurders zes weken tijd om hun winkel af te bouwen en in te richten. Na de eindoplevering in april 2017 konden zij meteen open.

Elke gevel is anders

Bijzonder aan de uitbreiding is het ontwerp van de winkels. De uitstraling van de panden is als een combinatie tussen wat je aan de Noorse fjorden en in Willemstad, Curaçao ziet. Hierbij is elke gevel anders. Alleen van de houten gevels maakten we al zeven verschillende soorten en dat in vijftien kleuren. Dan zijn er ook nog natuursteen en glazen gevels. Bij de diverse gevels is er weer een schat aan mogelijkheden in profielen, latten en overstek in diverse maatvoeringen.

Onderhoudswerkzaamheden

Naast de nieuwbouw die we voor Bataviastad realiseerden, voeren we ook onderhoudsklussen en verbouwingen uit voor de winkels in Bataviastad. Om de zoveel tijd wisselen de winkels in Bataviastad. Arnold van der Werf, projectleider onderhoud bij Van Wijnen Lelystad: ‘Nadat we de nieuwbouw voor Bataviastad hadden gerealiseerd, werden we gevraagd voor diverse onderhoudsklussen in het winkelcentrum. Onze taak is om ervoor te zorgen dat Bataviastad zoveel mogelijk ontlast wordt en dat het winkelend publiek gewoon door kan winkelen. Dat betekent een zo kort mogelijke bouwtijd, zodat de winkel snel weer open kan. Dit stemmen we allemaal af met de klant.’ Lees meer: