Projecten

Duurzaam thuis in Bergen

Bergen

Opdrachtgever
Stichting Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer, Utrecht

Om het wooncomfort te verbeteren van 59 woningen in Bergen gaan we in en om de woningen een aantal werkzaamheden uitvoeren waarmee wij de woningen klaar maken voor de toekomst. En bovendien: een flink stuk energiezuiniger. Dat betekent dat bewoners na de bouwwerkzaamheden óók besparen op hun energierekening.

In opdracht van Stichting Pensioenfonds Rail & OV voert Van Wijnen Heerhugowaard in en om de 59 woningen werkzaamheden uit waardoor de woningen weer klaar zijn voor de toekomst. Wij vinden het belangrijk om met oog voor circulariteit en duurzaamheid de woning te verbeteren.

Onze werkwijze

Rond half november 2020 starten wij met de realisatie van een referentieblok. Alle werkzaamheden die in de woningen plaatsvinden, voeren wij hier eerst uit. In dit blok bevindt zich tevens de modelwoning. Zodra wij de werkzaamheden in de modelwoning hebben afgerond, krijgen de bewoners van ons een persoonlijke uitnodiging om de modelwoning te bezichtigen en een uitleg te krijgen van alle werkzaamheden.

Renoveren en verduurzamen in een bewoonde staat biedt volop uitdagingen. Omdat overlast niet geheel kan worden voorkomen is het gezamenlijk met veiligheid de basis van ons plan. Tijdens onze werkzaamheden moet de woning altijd leefbaar, veilig en bereikbaar blijven en doen wij er alles aan om de overlast voor bewoners, de wijk en de flora en fauna te beperken. Dit staat samen met onze duurzame en circulaire ambities centraal.

In de flyer staat welke werkzaamheden we gaan uitvoeren.

Planning

Foto’s

Vragen?

Vragen? Ons projectteam is bereikbaar op bergen@vanwijnen.nl

Andere projecten

Meer dan bouwen