Betaalbaar wonen in Toon Utrecht voor jonge werkenden

Wonen

Nieuwbouw

Utrecht

Plek voor
124 mensen
Station
voor de deur
BIM
3D uitgewerkt
Opdrachtgever
Wonam, Utrecht
Architect
Van den Berg architecten, Houten

In Utrecht Leidsche Rijn ontwikkelden en realiseerden we 98 middeldure huurwoningen voor woningbouworganisatie Wonam. De appartementen in Toon Utrecht, want zo heet het gebouw, waren al verhuurd vóór oplevering. Voor Wonam voeren we ook het dagelijks onderhoud uit aan het gebouw. Wel zo efficiënt.

Middeldure huurwoningen, de ideale plek voor jonge werkenden

Het is geen verrassing dat de 98 middeldure huurwoningen die wij voor woningbouworganisatie Wonam ontwikkelden en realiseerden al verhuurd waren vóór oplevering. Woonruimte is schaars in Utrecht, zeker voor jonge starters op de woon- en arbeidsmarkt. Dat maakt Toon Utrecht een betekenisvolle plek voor 124 starters.

De 98 vrije sector huurwoningen (middeldure huursegment) – die variëren tussen de 60 en 80 vierkante meter – hebben allemaal een eigen balkon, volledige keuken en luxe badkamer. Dankzij de ligging tegenover treinstation Utrecht Terwijde en huurprijzen vanaf € 750,- zijn het zeer gewilde en betaalbare appartementen voor deze jonge doelgroep.

De kans niet voorbij laten gaan

De meeste bewoners zijn tussen de 21 en 35 jaar oud. Naomi is 22 en woont samen met haar vriend in één van de appartementen. Met de grote ramen is ze het meest blij want er is altijd wat te zien. Naomi is geboren in Utrecht en woont al 16 jaar in Leidsche Rijn. Ondanks dat ze niet op zoek was naar een woning besefte ze dat ze de kans, toen die zich voor deed, niet voorbij kon laten gaan.

“Met de locatie ben ik heel blij, alles is dicht bij de hand. Lopend naar het winkelcentrum, een bus en trein voor de deur, echt top! Naar mijn werk ga ik vaak met de scooter. Ik werk midden in de stad, dus met de auto is het niet heel handig. Met regen of sneeuw kan ik dus ook makkelijk de trein pakken.”

Bouwen vanaf de tablet

Onderstaande video laat zien hoe aan het gebouw is gewerkt. Uitvoerder Lennart Gillissen legt uit wat de voordelen zijn van werken met BIM: “Doordat alles in 3D modellen is uitgewerkt, zijn alle koppelingen op elkaar afgestemd. Hierdoor is de kans op menselijke fouten steeds kleiner en hebben we minder faalkosten.” Alle onderaannemers konden via hun tablet de nieuwste tekeningen bekijken en via de QR code – die in iedere woning hangt – uitlezen wat er nog stond te gebeuren.

uitvoerder Lennart Gilissen

Efficiënt in ontwikkeling, realisatie én beheer

Na de oplevering zijn de huurders in hun appartement getrokken. Bij het dagelijks onderhoud van het pand zijn we nog steeds betrokken vanuit onze afdeling Vastgoedbeheer. Het grote voordeel is dat we het gebouw  – dankzij de ontwikkeling en realisatie – van top tot teen kennen en dus efficiënter kunnen werken om het gebouw in perfecte conditie te houden.

Zo hebben we woningbouworganisatie Wonam van a tot z kunnen bedienen bij de realisatie van deze middeldure huurwoningen voor starters waar zoveel vraag naar is!