Betaalbaar wonen voor iedereen in De Dijkjes

Wonen

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Elburg

Harderwijk

Koopwoningen
109
Huurwoningen
90
Vrije kavels
28
Opdrachtgever
Van Wijnen Projectontwikkeling Midden & Omnia Wonen
Woonoplossing
Fijn Wonen

Elburg heeft behoefte aan betaalbaar wonen en krijgt er een compleet nieuwe woonwijk bij. Op de grote uitbreidingslocatie aan de noordoostkant van Elburg verrijst De Dijkjes. Hier worden in totaal 227 woningen gebouwd waar kopers en huurders hun nieuwe thuis zullen vinden.

Ontwikkeling van uitbreidingslocatie in Elburg

Van Wijnen Projectontwikkeling heeft samen met Gemeente Elburg invulling gegeven aan de grote uitbreidingslocatie aan de noordoostkant van Elburg. Net als in veel gemeenten heeft ook gemeente Elburg een tekort aan woningen en behoefte aan betaalbaar wonen. In het plan moesten daarom zowel koopwoningen als sociale huurwoningen komen. Met woningcorporatie Omnia Wonen werden 90 sociale huurwoningen ontwikkeld. Eind 2019 werd gestart met de bouw en sinds januari 2021 zijn alle huurwoningen opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

De 109 koopwoningen heeft Van Wijnen zelf op de markt gebracht in samenwerking met de lokale makelaar en worden gerealiseerd door Van Wijnen Harderwijk. In het gebied zijn ook 28 vrije kavels aangeboden. De belangstelling was groot en de eerste en tweede fasen waren snel uitverkocht. In 2021 wordt fase 3, de laatste fase van de Dijkjes gebouwd. Kijk voor meer informatie over de koopwoningen op de verkoopwebsite.

De Dijkjes luchtfoto

Selim Ulusoy

Bewoner van De Dijkjes

“Het is hier heel gemoedelijk en gezellig. Echt ons-kent-ons. Ik voel me hier altijd welkom. Dat ik hier nu woon, voelt als een droom die uitkomt. We zijn tijdens de bouw gaan kijken. Dan zie je nog niet zo goed hoe het gaat worden. Maar het is mooi geworden; mooi opgedroogd, zoals ze dat dan zeggen.“

Betaalbare oplossingen voor koop- én huurwoningen

Terwijl de plannen werden bedacht in 2018 en 2019 bracht de snelle ontwikkeling naar aardgasloos wonen als de norm een uitdaging met zich mee. Voor de koopwoningen kon vrij eenvoudig worden overgeschakeld worden naar een aardgasloos alternatief.

Maar voor de sociale huurwoningen bleek deze uitdaging complexer. Uiteindelijk konden we met Fijn Wonen de oplossing bieden en samen met Omnia Wonen de huurwoningen in een zeer korte bouwtijd realiseren. Fijn Wonen is het woonproduct van Van Wijnen voor energieneutrale, toekomstbestendige woningen. Meer hierover lees je op de website van Fijn Wonen.

Herberg De Dijkjes

Betaalbaar waar het moet

De samenwerking met Omnia Wonen en Fijn Wonen laat zien dat betaalbare woonruimte realiseren voor de sociale sector kan. De woningen zien er prachtig uit en zijn zeer energiezuinig. Een groot deel van de ‘oplossing’ zit in het samenstellen van unieke en hoogwaardige woningen via een eigen productie- en afleverproces. De indeling van de woning niet altijd vrij aan te passen, maar er kan gekozen worden uit een aantal woningtypes.

Keuzevrijheid waar het kan

Van Wijnen Projectontwikkeling heeft voor de koopwoningen gekozen voor een woonoplossing die meer keuzevrijheid in woningtypes en kopersopties biedt. Gebouwd volgens de bekende bouwmethodiek maar met moderne materialen en installaties van onze vaste partners die duurzaam en energiezuinig zijn. Deze keuzevrijheid biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om de woningen naar eigen wens in te delen en daarmee kopers diverse opties aan te bieden.

Wat vindt Omnia Wonen?

Jeroen Demmers, projectleider bij Omnia Wonen vertelt over de samenwerking met Fijn Wonen bij project De Dijkjes in Elburg.

Woonoplossing bij uw vraagstuk

Wilt u meer weten over project De Dijkes of bent u benieuwd welke woonoplossingen bij uw vraagstuk passen? Wij gaan graag met u in gesprek om dit samen te verkennen. Neem contact met ons op en we vertellen u graag meer. Of lees verder over onze expertise op het gebied van betaalbare duurzaamheid.

Henk Bakker

Commercieel manager Van Wijnen Harderwijk

0341-55 36 44
h.bakker@vanwijnen.nl