Nieuwbouw Reeve te Kampen

Wonen

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Kampen

Aantal woningen
88
Opdrachtgevers
Gemeente Kampen en BPD

Reeve is een duurzame nieuwbouw wijk in Kampen, direct naast de IJssel gelegen. Op termijn komen hier meer dan 600 woningen in de unieke leefomgeving die gekenmerkt wordt door groen en water. Van Wijnen is verantwoordelijk voor de bouw van 88 van deze woningen. Er is begonnen met 16 woningen voor Het Eiland. Daar komen nog 72 woningen bij voor De Dorpskern.

De gemeente Kampen en BPD (Bouwfonds Property Development) kozen Van Wijnen om een aantal van de wijken te ontwikkelen en te bouwen.

Een nieuw dorp in Overijssel

Door de aanleg van het Reevediep – een waterverbinding tussen de IJssel en de randmeren –  is een nieuw landschap ontstaan dat ruimte biedt voor een nieuwe leefomgeving. Hier komt een eigentijds dorp met een nautisch karakter. De variatie aan woningen is groot; veelal woningen met schuine kappen die van elkaar verschillen in vorm en richting. De uitstraling is rustig, Scandinavisch, fris, duurzaam en modern.

Architectuur nieuwbouwwoningen

Van Wijnen Zwolle werkt samen met Weusten Liedenbaum architecten aan de woningen op het Eiland en in het Dorp. De architectuur van Het Eiland is geïnspireerd op boothuizen; oude houten loodsen waar mensen hun boot neerlegden. Alle woningen aan het water hebben bovendien een eigen aanlegsteiger.

Martijn Viergever, projectvoorbereider van Van Wijnen:
“Het wordt een wijk met bijzonder hoogwaardige architectuur, het moet een echt dorps karakter krijgen. Geen woning is daarom hetzelfde.”

Martijn vindt het een uitdaging om de woningen technisch goed uitvoerbaar en betaalbaar te houden. Hij vindt het een mooi project: “Het unieke is dat het geen standaard woningbouw is. Het zijn toonaangevende ontwerpen met veel hout erin. En natuurlijk ligt het in een mooie omgeving. En mooi dat het dorpse karakter door alle partijen beschermd wordt.”

Duurzaamheid en houtbouw

Een groot deel van de nieuwbouw woningen van Het Eiland zijn van hout gemaakt. Hout past bij de sfeer van het gebied en wordt ook ingezet voor duurzaamheid en circulariteit. Andere toegepaste materialen zijn eveneens duurzaam en eerlijk, zoals baksteen en keramische dakpannen.  

Verder zijn de woningen gasloos, beschikken ze over zonnepanelen, vloerverwarming en zijn bijzonder goed geïsoleerd. Daarmee voldoen ze ruim aan de nieuwste BENG eisen.

Meer over nieuwbouw Reeve te Kampen

Van Wijnen en BPD bundelen krachten

BPD: Bouwfonds gebiedsontwikkeling heeft Van Wijnen Zwolle geselecteerd voor de bouw op Het Eiland in Reeve. Het gaat om 16…

Lees verder

Kozijnen voor nieuwbouw woningen in Reeve

Van werkplaats naar woning Op de werkplaats bij Van Wijnen in Zwolle is de afgelopen weken keihard gewerkt aan nieuwe…

Lees verder

Van Wijnen viert startbouw met bericht aan de toekomst

Op donderdag 15 december vond de officiële starthandeling van Het Eiland in Reeve plaats. In aanwezigheid van wethouder Jan Peter van…

Lees verder

Meer lezen over onze vestiging in Zwolle?