Nieuwbouw Reeve te Kampen

Wonen

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Kampen

Aantal woningen
Fase 1 : 16, Fase 2: 15, Fase 3: 31, Fase 4: 11.
Opdrachtgevers
Gemeente Kampen en BPD

Reeve is een duurzame nieuwbouw wijk in Kampen, direct naast de IJssel gelegen. Op termijn komen hier meer dan 600 woningen in de unieke leefomgeving die gekenmerkt wordt door groen en water. De gemeente Kampen en BPD (Bouwfonds Property Development) kozen Van Wijnen om een aantal van de wijken te ontwikkelen en te bouwen.

Een nieuw dorp in Overijssel

Door de aanleg van het Reevediep – een waterverbinding tussen de IJssel en de randmeren – is een landschap ontstaan dat ruimte biedt voor een nieuwe leefomgeving. Hier komt een eigentijds dorp met een nautisch karakter. De variatie aan woningen is groot; veelal woningen met schuine kappen die van elkaar verschillen in vorm en richting. De uitstraling is rustig, fris, duurzaam en modern.

Duurzame en gezonde wijken

Duurzaamheid krijgt veel aandacht. Denk aan autoluwe wijken, veel groen of de openbare ruimte zo in te richten dat eenvoudig afval scheiden voor iedere bewoner een tweede natuur wordt. Een goede regenopvang is ook heel belangrijk om het ecosysteem in stand te houden. En hoe meer groen, hoe meer regenwater opgevangen kan worden.

Nieuwbouw Reeve Kampen
Start bouw december 2022

Energiezuinig wonen

Een groot deel van de nieuwbouw woningen zijn van hout gemaakt. Hout past bij de sfeer van het gebied en wordt ook ingezet voor duurzaamheid en circulariteit. Andere toegepaste materialen zijn eveneens duurzaam en eerlijk, zoals baksteen en keramische dakpannen.

Verder zijn de woningen gasloos, beschikken ze over zonnepanelen, vloerverwarming en zijn bijzonder goed geïsoleerd. Daarmee voldoen ze ruim aan de nieuwste BENG eisen.

Martijn Viergever, projectvoorbereider van Van Wijnen:

“Het wordt een wijk met bijzonder hoogwaardige architectuur, het moet een echt dorps karakter krijgen. Geen woning is daarom hetzelfde.”

Fase 1 : Het Eiland bestaat uit 16 energiezuinige woningen. De ruime 2 onder 1 kap woningen hebben een grote tuin en eigen aanlegsteiger.

Fase 2 : De eerste 15 woningen in het Dorp zijn in aanbouw. Het ontwerp doet denken aan een oude notariswoningen. De woningen hebben energielabel A+++ en een tuin.

Fase 3 : de volgende 31 woningen in Het Dorp zijn nu in verkoop. In Het Dorp is de keuze groot; wonen aan een intiem straatje of de dijk, op een vrije dorpskavel, bij de sluis of aan de haven met een gezellig plein.

Fase 4: het slotstuk van het Dorp zijn een aantal woningen op vrije kavels en levensloop bestendige appartementen.

Meer over nieuwbouw Reeve te Kampen

Van Wijnen en BPD bundelen krachten

BPD: Bouwfonds gebiedsontwikkeling heeft Van Wijnen Zwolle geselecteerd voor de bouw op Het Eiland in Reeve. Het gaat om 16…

Lees verder

Kozijnen voor nieuwbouw woningen in Reeve

Van werkplaats naar woning Op de werkplaats bij Van Wijnen in Zwolle is de afgelopen weken keihard gewerkt aan nieuwe…

Lees verder

Van Wijnen viert startbouw met bericht aan de toekomst

Op donderdag 15 december vond de officiële starthandeling van Het Eiland in Reeve plaats. In aanwezigheid van wethouder Jan Peter…

Lees verder

Meer lezen over onze vestiging in Zwolle?