De BunkerToren; Een nieuwe iconische plek in Eindhoven

Werken

Wonen

Nieuwbouw

Eindhoven

Diversiteit
Starters, gezinnen en senioren
Historische plek
De Bunker
Iconische woontoren
100 meter hoog
Opdrachtgever
Real Estate Development Company en Being Development
Architect
Powerhouse Company

De skyline van Eindhoven gaat zichtbaar veranderen met de realisatie van de BunkerToren. Wie straks via de Kennedylaan Eindhoven inrijdt, kan er niet omheen. De BunkerToren wordt een iconische woontoren bij de ingang van de binnenstad.

“Met zo’n iconisch gebouw als de BunkerToren dragen we bij aan de groei van Eindhoven en spelen we in op de grote vraag naar binnenstedelijk wonen.”

Een nieuw icoon voor Eindhoven

De Lichttoren, het Evoluon, de Blob of het Philips Stadion, aan iconische plekken geen gebrek in Eindhoven. De BunkerToren kan straks met recht aan dit rijtje worden toegevoegd. Deze 100 meter hoge iconische toren biedt een nieuwe dimensie aan het wonen in Eindhoven. De woontoren vormt het scharnierpunt tussen de groene TU/e Campus en de binnenstad. In de toren bevinden zich  hoogwaardige appartementen en kleine studio’s. Allen met een prachtig uitzicht over de stad. In totaal realiseren we 210 koop- en huurappartementen. Naast woningen is er op de begane grond een grand café (900 m2) en biedt de BunkerToren plek voor bedrijven (2.750 m2) die onderdeel willen uitmaken van de stad Eindhoven. Het ontwerp van het gebouw is gebaseerd op het idee van een stijgende woontoren die zich opent naar de stad – van een brutalistisch ‘gesloten’ identiteit naar een transparante ‘open’ woontoren. De toren aan de Kennedylaan biedt een hoogwaardige woonbeleving in een binnenstedelijke, groene setting. De groene zone rond de rivier de Dommel wordt doorgetrokken in een prachtig park rond de woontoren.

Bunkertoren

De Bunker is een begrip

De stoere en robuuste Bunker is een begrip in Eindhoven. De voormalige studentenbunker van de Technische Universiteit was voor vele generaties TU/e studenten dé plek voor een bruisend studentenleven. Tot diep in de nacht werd er vroeger gefeest. Het staat bij velen op het netvlies als een markant en robuust betonnen gebouw. In de jaren zestig is het ontworpen door Huug Maaskant, de architect van de wederopbouw. De laatste jaren is het gebouw in verval geraakt en werd het een gesloten bastion. Met de renovatie en de toevoeging van de woontoren transformeert de Bunker naar een woonomgeving met respect voor de geschiedenis. Kortom: nieuw leven op een historische plek.

Grote vraag naar hoogbouw in de binnenstad

Het is niet voor niets dat zo’n iconische woontoren gebouwd wordt in Eindhoven. De stad waar technologie, design en kennis bron zijn van continue ontwikkeling. De stad is booming. De BunkerToren sluit aan bij de identiteit van de stad. De transformatie van de Bunker biedt een unieke kans om de nodige woningen te realiseren. Want wonen in de (binnen)stad van Eindhoven is populairder dan ooit, maar geschikte bouwgrond is er schaars. Hoogbouw is dan de oplossing. We willen een plek creëren voor mensen van verschillende leeftijd en verschillende achtergronden, van starters en jonge gezinnen tot senioren die midden in de stad willen wonen. Diversiteit is het sleutelwoord.