Nieuwbouw Bouverijen 7B, Teteringen

Wonen

Nieuwbouw

Noord-Brabant

Teteringen

Opdrachtgever
Synchroon
Start bouw
Februari 2022
Opgeleverd
Januari 2023
Aantal woningen
29 grondgebonden woningen
Bijzonderheden
Uitbreidingswijk in een groene omgeving

Comfort Zone Bouverijen 7B is een deelplan in de Bouverijen aan de rand van Teteringen en de wijk Waterdonken van Breda met 29 grondgebonden woningen. Een klein cluster van twee-onder-een-kap woningen, rijwoningen en één vrijstaande woning met een parkeerhof te midden van de woningen, grenzend aan de houtwalzone. Drie rijwoningen zijn bestemd voor de verhuur.

Wonen in een groene omgeving

Te midden van de Vrachelse- en Teteringse Heide ligt Teteringen. Een voormalig kerkdorp omgeven door groen tegen de rand van Breda. De Bouverijen is een uitbreidingswijk in de nieuw-Hollandse bouwstijl. Comfort Zone Bouverijen ligt in een groene omgeving, nabij een vogelbroedgebied en naast een houtwalzone. Deze groene lijn trekken we door in het project. De bergingen in de tuin krijgen een sedumdak. In de gevels van de woningen komen zwaluwkasten. De erfgrenzen van Comfort Zone werken we zoveel mogelijk als haag of klimopscherm uit.

Woning Bouverijen 7B

Comfort zone

Het plangebied ‘Comfort Zone’ maakt deel uit van Bouverijen. In dit deelgebied zijn 29 woningen gerealiseerd in een klein cluster, bestaande uit van twee-onder-een-kap woningen, rijwoningen en een vrijstaande woning. Een drietal woningen zijn bestemd voor de verhuur.

Uitstraling van de woningen

Comfort Zone is uitgevoerd in de dertiger jaren architectuur. Kenmerkend voor deze architectuur is horizontaliteit, verwerkt in bijvoorbeeld raampartijen en metselwerkbanden. Die typische stijlkenmerken zijn gedoseerd toegepast, om het geheel eigentijds te maken. Een moderne touch is het kleurgebruik. Een moderne steen met een bruine tint. Voor de woningen aan de houtwalzijde een lichtgele kleur toegepast, die heel mooi combineert met het groen. De daken hebben ruime overstekken. Alle keuzes bij elkaar geven een warmere sfeer. Het voelt vertrouwd, familiaal, huiselijk.

Binnenkant woning Bouverij 7B