Renovatie Woonzorgcentrum Nijenstede

Zorg

Renoveren

Overijssel

Steenwijk

Zwolle

In Steenwijk voerde Van Wijnen een binnenrenovatie van Woonzorgcentrum Nijenstede van Zorggroep Noorderboog uit: een totaalaanbieder van ouderenzorg in Zuidwest Drenthe en Noordwest Overijssel. Alle 94 appartementen werden flink aangepakt en kregen een nieuwe keuken en badkamer, met als resultaat: meer ruimte en wooncomfort voor de bewoners, maar ook meer gemak voor de zorg. We kijken verder dan alleen de opdracht en proberen altijd mee te denken. “De verbouwing verliep hartstikke goed. De mannen zijn oplossingsgericht en pakken alles grondig aan. Dat vind ik heel prettig werken”, vertelt Wicher van Dalen, Huismeester bij Woonzorgcentrum Nijenstede.

Complete binnenrenovatie bij Woonzorgcentrum Nijenstede

“De zorgvraag is hier veranderd”, aldus Wicher. “Tegenwoordig is een woonzorgcentrum bijna een verpleeghuis. De oude situatie voldeed niet meer aan de huidige zorgbehoefte. Daarom hebben we in de voorbereiding samen gekeken naar de beste indeling voor zowel de bewoners als het zorgpersoneel. De nieuwe keuken staat nu op een gunstigere plek waardoor veel meer beweegruimte in de woonkamer ontstaat. Dat is voor de bewoners heel prettig. Ze kregen een betere badkamer met een wastafel met medische kraan, extra armbeugels en meer ruimte voor het toilet. Ook kwamen er weer simpele voorzieningen, zoals handdoekhaakjes en zeepbakjes. Voor de een misschien onbelangrijk maar voor deze doelgroep noodzakelijk. Vanaf de woonkamer naar de slaapkamer zit nu een schuifdeur, dat is voor de zorg een stuk handiger en bovendien winnen we er veel ruimte mee.”

Wicher van Dalen

Huismeester bij Woonzorgcentrum Nijenstede

“We hadden korte en duidelijke lijnen met elkaar. Ik had het contact met de bewoners en pakte hun wensen vervolgens weer met Duèn op.”

Korte en duidelijke lijnen

Wicher gaat verder: “We hadden korte en duidelijke lijnen met elkaar. Ik had het contact met de bewoners en pakte hun wensen vervolgens weer met de uitvoerder op. Hij nam het dan mee in de eerstvolgende bouwvergadering. Dat ging hartstikke mooi.” De uitvoerder van Van Wijnen Zwolle, haakt in: “De bewoners signaleerden bijvoorbeeld dat ze minder kastruimte zouden krijgen. Na overleg met het bouwteam hebben we toen besloten om extra kastruimte aan te bieden.” Ook communiceerden we over de werkzaamheden. “Elke vijf weken zijn we twee dagdelen met de cv bezig, waardoor er even geen centrale verwarming is. Dat meldde ik altijd aan de leidinggevende van de zorg, zodat die het intern door kon sturen en iedereen goed op de hoogte bleef.”

Planning

Per vijf weken pakte Van Wijnen een blok van acht appartementen aan. “We begonnen met vier appartementen, maar schaalden vanaf februari op naar acht appartementen”, vertelt de uitvoerder. “Tijdens de werkzaamheden verbleven de bewoners in een logeerappartement. Een verhuisbedrijf verhuisde de bewoners naar een logeerappartement. De inboedel ging naar de opslag van de verhuizer, maar waardevolle en persoonlijke spullen konden ze meenemen. Na 5 weken werden ze dan weer terug verhuisd naar het eigen gerenoveerde en ingerichte appartement. We hadden dus een strakke planning en waren continu aan het schuiven met de acht logeerappartementen. Het liep als een trein. Dat heeft alles te maken met het topteam op de bouw. De sfeer was goed, het vertrouwen onderling was goed en iedereen heeft wat voor elkaar over. Daar ben ik trots op!” Dat beaamt Wicher: “Ik vond de samenwerking heel fijn. Het doet me denken aan ‘Ouwe jongens krentenbrood’, een sfeer alsof je elkaar al jaren kent.”

In de zomer van 2021 zijn alle 94 appartementen opgeleverd.

Ook vastgoed renoveren?

Neem vrijblijvend contact op met Jeroen de Boed