Complete binnenrenovatie bij Woonzorgcentrum Nijenstede

Zorg

Renoveren

Steenwijk

Zwolle

In Steenwijk zijn wij volop in uitvoering met een complete binnenrenovatie van Woonzorgcentrum Nijenstede van Zorggroep Noorderboog: een totaalaanbieder van ouderenzorg in Zuidwest Drenthe en Noordwest Overijssel. Alle 94 appartementen worden flink aangepakt en krijgen een nieuwe keuken en badkamer, met als resultaat: meer ruimte en wooncomfort voor de bewoners, maar ook meer gemak voor de zorg. We kijken verder dan alleen de opdracht en proberen altijd mee te denken. “De verbouwing verloopt hartstikke goed. De mannen zijn oplossingsgericht en pakken alles grondig aan. Dat vind ik heel prettig werken”, vertelt Wicher van Dalen, Huismeester bij Woonzorgcentrum Nijenstede.

“De zorgvraag is hier veranderd”, aldus Wicher. “Tegenwoordig is een woonzorgcentrum bijna een verpleeghuis. De oude situatie voldeed niet meer aan de huidige zorgbehoefte. Daarom hebben we in de voorbereiding samen gekeken naar de beste indeling voor zowel de bewoners als het zorgpersoneel. De nieuwe keuken komt op een gunstigere plek waardoor veel meer beweegruimte in de woonkamer ontstaat. Dat is voor de bewoners heel prettig. Ze krijgen een betere badkamer met een wastafel met medische kraan, extra armbeugels en meer ruimte voor het toilet. Ook komen er weer simpele voorzieningen, zoals handdoekhaakjes en zeepbakjes. Voor de een misschien onbelangrijk maar voor deze doelgroep noodzakelijk. Vanaf de woonkamer naar de slaapkamer zit nu een schuifdeur, dat is voor de zorg een stuk handiger en bovendien winnen we er veel ruimte mee.”

Wicher van Dalen

Huismeester bij Woonzorgcentrum Nijenstede

“We hebben korte en duidelijke lijnen met elkaar. Ik heb het contact met de bewoners en pak hun wensen vervolgens weer met Duèn op.”

Korte en duidelijke lijnen

Wicher gaat verder: “We hebben korte en duidelijke lijnen met elkaar. Ik heb het contact met de bewoners en pak hun wensen vervolgens weer met Duèn op. Duèn neemt het dan mee in de eerstvolgende bouwvergadering. Dat gaat hartstikke mooi.” Duèn Heuven, uitvoerder bij Van Wijnen Zwolle, haakt in: “De bewoners signaleerden bijvoorbeeld dat ze minder kastruimte zouden krijgen. Na overleg met het bouwteam hebben we toen besloten om extra kastruimte aan te bieden.” Ook communiceren we over de werkzaamheden. “Elke vijf weken zijn we twee dagdelen met de cv bezig, waardoor er even geen centrale verwarming is. Dat meld ik altijd aan de leidinggevende van de zorg, zodat die het intern door kan sturen en iedereen goed op de hoogte blijft.”

Planning

Per vijf weken pakken we een blok van acht appartementen aan. “We begonnen met vier appartementen, maar schaalden vanaf februari op naar acht appartementen. Inmiddels hebben we al 24 appartementen opgeleverd”, vertelt Duèn. “Tijdens de werkzaamheden verblijven de bewoners in een logeerappartement. Een verhuisbedrijf verhuist de bewoners naar een logeerappartement. De inboedel gaat naar de opslag van de verhuizer, maar waardevolle en persoonlijke spullen kunnen ze meenemen. Na 5 weken worden ze dan weer terug verhuisd naar het eigen gerenoveerde en ingerichte appartement. We hebben dus een strakke planning en zijn continu aan het schuiven met de acht logeerappartementen. Het loopt als een trein. Dat heeft alles te maken met het topteam op de bouw. De sfeer is goed, het vertrouwen onderling is goed en iedereen heeft wat voor elkaar over. Daar ben ik trots op!” Dat beaamt Wicher: “Ik vind de samenwerking heel fijn. Het doet me denken aan ‘Ouwe jongens krentenbrood’, een sfeer alsof je elkaar al jaren kent.”

Deze zomer zijn alle 94 appartementen opgeleverd. Inmiddels staat de teller op 76.

Ook vastgoed renoveren?

Neem vrijblijvend contact op met Jeroen de Boed