Bouw De Havenmeester in Doesburg

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Doesburg

Eibergen

Zes patiowoningen
155 - 161m2 perceel, 2 slaapkamers
Zeven gezinswoningen
181 - 188 m2 perceel, 3 slaapkamers
Opdrachtgever
Van Wijnen Projectontwikkeling

In Doesburg realiseren Van Wijnen Projectontwikkeling en Van Wijnen Eibergen ‘De Havenmeester’. De Havenmeester verrijst tussen de historische binnenstad van Doesburg en de wijk Beinum aan het stroomgebied van de Oude IJssel. De locatie maakt deel uit van een gebied genaamd ‘De Blauwe Knoop’. In dit kleinschalige project ontwikkelen en bouwen we zeven royale gezinswoningen en zes gelijkvloerse patiowoningen. Het bijzondere aan De Havenmeester is de geweldige locatie aan het water, maar ook de sociale insteek. Het is ideaal voor wie een woning zoekt om lang en comfortabel in te wonen. Hier vinden mensen straks een heerlijk huis voor de rest van hun leven. Volgens wethouder Arthur Boone is er sprake van een ‘prachtig stukje Doesburg dat nog mooier wordt.

Interesse in een woning? Bezoek de projectwebsite voor meer informatie.

Sociale insteek

In De Havenmeester stimuleren we families om samen te kiezen voor dit project: het gezin in een drielaagse rijwoning en hun ouders in de compacte patiowoning er vlak achter. Zo kunnen ze naar elkaar omkijken, maar heeft iedereen ook hun eigen leefruimte. Wat je noemt een meergeneratieproject.

Ouders met twee kinderen op een zandpad

Ontwerp: industriële look

De 13 woningen krijgen een industriële architectuur met veel glas, staal en metselwerk. Daarmee verwijzen we naar het oude bedrijventerrein dat jarenlang op deze locatie gevestigd was. Bij de zeven gezinswoningen aan de Koppelweg bepalen bewoners zelf hoe ze de drie verdiepingen indelen. Zo kunnen ze precies wonen zoals zij willen.

De zes patiowoningen hebben een prachtig uitzicht over de Oude IJssel. Bij deze woningen vind je alle ruimtes op dezelfde woonlaag. De zeven meter brede woonkamer baadt volop in het daglicht door de grote glaspartijen en een groot daklicht. Bewoners lopen hier straks vanuit hun woonkamer zo het terras aan het water op. Een geweldige plek om eindeloos te genieten van rust, ruimte en een fenomenaal uitzicht.

Impressie De Havenmeester