De Hoge Regentesse

Werken

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Den Haag

Zuid-Holland

Hoogte
70 meter
Verdiepingen
24
Appartementen
128
Opdrachtgever
HD Projectonwikkeling
Architect
HD Groep

In het centrum van Den Haag ontwikkelen en bouwen wij De Hoge Regentesse, een woontoren van circa 70 meter hoog. De Hoge Regentesse biedt ruimte aan 128 woningen, commerciële en/of bedrijfsruimten, een parkeergarage en een fietsenstalling. Door de centrale ligging en bijzondere architectuur is het een echte eyecatcher!

128 nieuwe appartementen

De Hoge Regentesse is een gezamenlijke ontwikkeling van HD en Van Wijnen, op de voormalige locatie van Houthandel Jongeneel in Den Haag Transvaal, aan de rand van de wijk Regentesse. Het gebouw bestaat uit 128 appartementen, commerciële ruimte en bijbehorende parkeergarage. De appartementen, met bijbehorende parkeerplaatsen, worden verhuurd door ASR. Een mooi antwoord op de toenemende vraag naar huurappartementen in het middensegment!

Duurzaamheid

De toren is voorzien van een duurzaam WKO systeem. Alle 128 appartementen zijn dus straks voorzien van een WKO systeem. Er zijn in totaal 44 bronnen geboord, variërend in diepte tussen de 152 en 200 meter diepte. Een WKO installatie is een vorm van energieopslag in de bodem waarbij het grondwater als energiedrager dienst doet.

Bouwmethodiek

Bij dit project worden de onderste 4 lagen traditioneel gebouwd. De lagen erboven zijn compleet prefab: zowel het casco als de gevels (inclusief isolatie, steenstrips en kozijnen met beglazing). “De methode heeft de bouwtijd versneld: we deden uiteindelijk drie dagen over één verdieping”, vertelt uitvoerder Richard de Boer. Meer weten over de bouwmethode? Lees dan dit interview met onze uitvoerder, werkvoorbereider en projectvoorbereider!

Uitzicht

In De Hoge Regentesse zijn er per laag zes appartementen. Vier van deze appartementen zijn hoekwoningen, waardoor de toekomstige bewoners een prachtig uitzicht hebben. Vanuit De Hoge Regentesse kijk je zo over Scheveningen heen en vanaf de hogere verdiepingen op de Noordzee.

Wil je ook wonen in De Hoge Regentesse? Kijk dan op deze website en schrijf je in!