Projecten

De Hoge Regentesse

Den Haag

In het centrum van Den Haag ontwikkelen en bouwen wij De Hoge Regentesse, een woontoren van circa 70 meter hoog. De Hoge Regentesse biedt ruimte aan 128 woningen, commerciële en/of bedrijfsruimten, een parkeergarage en een fietsenstalling. Door de centrale ligging en bijzondere architectuur is het een echte eyecatcher!  

Hoogte
70 meter
Verdiepingen
24
Appartementen
128
Opdrachtgever
HD Projectonwikkeling
Architect
HD Groep

Binnenstedelijke verdichting

 

De Hoge Regentesse is een ontwikkeling en realisatie van een woongebouw met een commerciële ruimte en bijbehorende parkeergarage op de voormalige locatie van Houthandel Jongeneel in Den Haag Transvaal, aan de rand van de wijk Regentesse. In totaal worden er 128 appartementen voor de middeldure huur, circa 1800m2 commerciële ruimte en 118 parkeerplaatsen gebouwd. De grond is in eigendom van de gemeente. ASR zal het woongebouw en bijbehorende parkeerplaatsen in belegging nemen. Het project is een gezamenlijke ontwikkeling met HD Projectrealisatie uit Rotterdam, waarbij ieder zijn expertise zal inbrengen. Wij bouwen het project.

Duurzaamheid

De toren is voorzien van een duurzaam WKO systeem. Alle 128 appartementen zijn dus straks voorzien van een WKO systeem. Er zijn in totaal 44 bronnen geboord, variërend in diepte tussen de 152 en 200 meter diepte. Een WKO installatie is een vorm van energieopslag in de bodem waarbij het grondwater als energiedrager dienst doet. Hiermee worden wordt het gebouw van warmte of koudte voorzien.

Bouwmethodiek

Bij dit project worden de onderste 4 lagen traditioneel gebouwd. De lagen erboven zijn compleet prefab; van gevels tot deuren en kozijnen. Er wordt dus elke week een verdieping gebouwd! Als de 23e verdieping geplaatst is wordt de 1e verdieping gereed gemaakt voor oplevering. Normaal gesproken zou de bouwtijd zo’n 27 maanden zijn en dat is nu maar 22 maanden. Alle prefab wordt uitgeleverd door het bedrijf Hibex uit Groningen.

Uitzicht

In De Hoge Regentesse zijn er per laag zes appartementen. Vier van deze appartementen zijn hoekwoningen, waardoor de toekomstige bewoners een prachtig uitzicht hebben. Vanuit De Hoge Regentesse kijk je zo over Scheveningen heen en vanaf de hogere verdiepingen op de Noordzee.

Wil je ook wonen in De Hoge Regentesse? Kijk dan op deze website en schrijf je in!

Andere projecten

Meer dan bouwen