Bouw eengezinswoningen De Botter Edam

Wonen

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Edam

Heerhugowaard

Noord-Holland

Opdrachtgever
Van Wijnen
Architect
Venster Architekten
Woonoplossing
Fijn Wonen

Van een oude school naar een fijne woonplek

Van Wijnen Heerhugowaard doet de bouw eengezinswoningen De Botter Edam. Aan de Hendrick Dirckszstraat in Edam maakt de voormalige school voor openbaar onderwijs De Botter plaats voor woningen. Op de plek van de oude bassischool ontwikkelde Van Wijnen 26 eengezinswoningen. Het plan draagt de naam De Botter.

Middeldure huurwoningen

In het hele land is woningnood. Binnen 10 jaar moeten er in Nederland 1 miljoen nieuwe woningen gebouwd worden. In Edam is er veel vraag naar woningen met een middeldure huur, maar momenteel eigenlijk geen aanbod. De gemeente wil het aanbod van middeldure huurwoningen verruimen voor starters en inwoners met een middeninkomen. Alle woningen in het plan De Botter worden verhuurd aan mensen met een middeninkomen en het plan voorziet daarmee in deze behoefte.

Kant-en-klare elementen uit de fabriek

De bouw van de woningen gebeurt door het aanleveren van kant-en-klare elementen uit de nieuwe fabriek van Van Wijnen in Heerenveen. Hierdoor zijn de woningen sneller klaar voor bewoning, maar ook wordt de omgeving veel korter blootgesteld aan bouwactiviteiten en wordt het afval op de bouwplaats sterk gereduceerd. Voor het bouwverkeer wordt aan de westzijde van de wijk een aparte route aangelegd zodat het bouwverkeer niet door de wijk gaat. Vanaf de Blokgouw komt er parallel aan het fiets- en voetpad van de Hendric Dirckszstraat een tijdelijke bouwweg. Hierdoor hebben omwonenden zo weinig mogelijk overlast van het bouwverkeer.

De woningen krijgen het Fijn Wonen-label. Toekomstige bewoners van De Botter krijgen gegarandeerd  een woning die voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen. De woningen zijn circulair, gasloos en energiezuinig.

Planning

Meer weten over dit project?

Uw vragen kunt u aan ons stellen via heerhugowaard@vanwijnen.nl

Meer weten over onze vestiging in Heerhugowaard?