Bouw eengezinswoningen De Botter Edam

Wonen

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Edam

Heerhugowaard

Noord-Holland

Opdrachtgever
Van Wijnen
Architect
Venster Architekten
Woonoplossing
Fijn Wonen

Van oude school naar fijne woonplek

Aan de Hendrick Dirckszstraat in Edam maakt de voormalige school voor speciaal onderwijs De Botter plaats voor woningen. Op de plek van de oude bassischool ontwikkelde Van Wijnen 26 eengezinswoningen. Het plan draagt de naam De Botter.

Middeldure huurwoningen

In het hele land is woningnood. Binnen 10 jaar moeten er in Nederland 1 miljoen nieuwe woningen gebouwd worden. In Edam is er veel vraag naar woningen met een middeldure huur, maar momenteel eigenlijk geen aanbod. De gemeente wil het aanbod van middeldure huurwoningen verruimen voor inwoners van de gemeente Edam-Volendam verruimen.

De woningen zijn van Fijn Wonen. Toekomstige bewoners van De Botter krijgen gegarandeerd  een woning die voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen. De woningen zijn circulair, gasloos en energiezuinig. Geïnteresseerd in een huurwoning?

Kant-en-klare elementen uit de fabriek

De bouw van de woningen gebeurt door het aanleveren van kant-en-klare elementen uit de nieuwe fabriek van Van Wijnen in Heerenveen. Hierdoor zijn de woningen sneller klaar voor bewoning, maar ook wordt de omgeving veel korter blootgesteld aan bouwactiviteiten en wordt het afval op de bouwplaats sterk gereduceerd.

Voor het bouwverkeer wordt aan de westzijde van de wijk een aparte route aangelegd zodat het bouwverkeer niet door de wijk gaat. Vanaf de Blokgouw komt er parallel aan het fiets- en voetpad van de Hendric Dirckszstraat een tijdelijke bouwweg. Hierdoor hebben omwonenden zo weinig mogelijk overlast van het bouwverkeer.

Planning De Botter Edam

De bouw is in volle gang. De woningen worden in de zomer van 2024 opgeleverd.

Vragen?

Uw vragen kunt u aan ons stellen via heerhugowaard@vanwijnen.nl