Projecten

Van een oude school naar een fijne woonplek

Edam

Opdrachtgever
Van Wijnen
Architect
Venster Architekten
Woonoplossing
Fijn Wonen

Aan de Hendrick Dirckszstraat  in Edam staat nu de voormalige school voor openbaar onderwijs de Botter. Het  plan is om deze locatie een nieuwe bestemming te geven en op de plek van de oude school 28 eengezinswoningen te realiseren. Dat betekent dat het schoolgebouw wordt gesloopt en hier nieuwe huizen gebouwd worden. Het plan krijgt de naam De Botter.

De Botter in de toekomst

Met ons plan realiseren wij 28 eengezinswoningen. De woningen worden verhuurd aan mensen met een middeninkomen. Wij voorzien hiermee aan de vraag naar middeldure huurwoningen in de gemeente Edam-Volendam. De woningen zijn verdeeld over drie woonblokken. Blok West telt vijftien rijwoningen waarvan de tuinen grenzen aan het water. Daartegenover ligt Blok Oost met acht rijwoningen. En Blok Noord bestaat uit vijf rijwoningen. De woonblokken staan naar elkaar toe waardoor De Botter een knus hofje wordt.

Van de 28 nieuwbouw woningen krijgen 22 een parkeerplek op eigen terrein. Daarnaast komen er nog 27 openbare parkeerplaatsen in het hofje. Hiermee beperken wij de auto in het straatbeeld.

Architectuur

De woningen worden uitgevoerd als twee lagen met een kap. Mede door de variatie in architectonische verschijningsvorm voegt het plan zich goed samen met de huidige wijk. De eengezinswoningen krijgen een Fijn Wonen label. Hierdoor zijn de bewoners van De Botter straks gegarandeerd van een comfortabele woning die voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen. Zo zijn de huizen energiezuinig, gasloos en helemaal klaar voor de toekomst. Lees meer over Fijn Wonen op www.fijn.com.

Route bouwverkeer

We onderzoeken of er een bouwweg aan de westzijde van de wijk aangelegd kan worden.

Globale planning

Voordat het gebied helemaal klaar is, moet er veel gebeuren. Het plan moet nog verder worden uitgewerkt en er wordt een bestemmingsplan gemaakt. De planning is afhankelijk van wanneer het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning is goedgekeurd. Onderstaand treft u een globale planning aa

Andere projecten

Meer dan bouwen