Landal Domein de Waufsberg in Noorbeek

Recreëren

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Deventer

Noorbeek

Aantal woningen
62
Architect
Architectenbureau Van Mierlo, Teteringen
Ontwikkeling
Van Wijnen Recreatiebouw
Realisatie
Van Wijnen Sittard
Oplevering
Augustus 2017

In het hart van het Limburgse Heuvelland ligt Noorbeek. Hier ontwikkelden en realiseerden we, in twee fasen, een nieuw recreatiepark onder de naam ‘Landal Domein De Waufsberg’. Het park is circa 4,4 hectare groot en biedt ruimte aan 62 vrijstaande recreatiewoningen in uiteenlopende uitvoeringen. Daarnaast is er een gezellig ‘dorpsplein’ met onder andere een brasserie, een fietsverhuurservice en een parkshop.

Landal Domein De Waufsberg

De recreatiewoningen op Domein De Waufsberg zijn koopwoningen. Deze kunnen via Landal GreenParks verhuurd worden aan vakantiegangers. Door de bijzondere ligging aan de Belgische Voerstreek is Domein De Waufsberg een aantrekkelijk park voor wandelaars en fietsers. Zij zoeken rust, ruimte, comfort en gemak. En dat krijgen ze ook. Na een heerlijke dag in de natuur kunnen zij heerlijk ontspannen in een van de comfortabele recreatiewoningen. Voor meer comfort kunnen zij kiezen voor een luxe of extra luxe huisje, met onder meer extra badkamers, een zonnebank,  een whirlpool, een sauna en in de keuken een Nespressomachine.

De Waufsberg

Variatie in woningtypen

Domein De Waufsberg biedt een uitgebreide keuze uit vier-, zes-, acht- en twaalfpersoonshuisjes. Daarbinnen zijn vier verschillende woningtypen te onderscheiden. Zo is er type ‘Noor Hoes’ met houten rabatdelen, geïnspireerd op de appelschuren uit de omgeving. Kenmerkend voor type ‘Wesh Hoes’ zijn de gekeimde (witte) gevels, terwijl type ‘Mets Hoes’ gemetselde gevels heeft. Een bijzonder type betreft het ‘Crutz Hoes’, de zogenoemde vakwerkwoningen. Deze woningen, voorzien van een houten vakwerk op de gevels, bevinden zich over het hele park. Ze zijn uitgevoerd met leemkleurig stukwerk en vakwerkbalken in een natuurlijke houtkleur.

Investering voor de toekomst

De verkoop van de woningen verliep voorspoedig. Sinds de 35 woningen van de eerste fase er staan, zijn de 27 woningen van de tweede fase als warme broodjes over de toonbank gegaan. “Je ziet nu wát je koopt”, zegt parkmanager Ramon Meertens. “We hadden hier wel een modelwoning staan, maar dan heb je als koper nog geen beeld van de sfeer en de entourage op het park. Nu het park draait, is het beeld compleet.” Een investering in een recreatiewoning op Domein De Waufsberg is een investering in de toekomst. De vakantiehuisjes zijn gerealiseerd volgens de nieuwste inzichten op het gebied van materiaal, isolatienormen en hergebruik. Bovendien is er een goede verhuuropbrengst mogelijk. Ondertussen zijn alle woningen uitverkocht en is het volledige park opgeleverd. Bekijk alle recreatieprojecten van Van Wijnen die nu in verkoop zijn.