Plannen Vogelenzang Rhenen

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Arnhem

Rhenen

Utrecht

Architect
MIX Architectuur

Plannen voor wijk Vogelenzang in Rhenen

Vlak aan de Rijn en midden in de natuur in Rhenen ligt de wijk Vogelenzang. Een unieke locatie waar heerlijk gewandeld of gefietst kan worden. Een ruime buurt verbonden met het landschap dat erom heen ligt. Een aantal jaren geleden bouwden wij samen met BPD al 220 woningen in de wijk. En nu hebben wij plannen om de wijk Vogelenzang in Rhenen af te sluiten met een appartementencomplex met 42 woningen, als entreegebouw.

Vogelenzang in de toekomst

Het appartementencomplex met 42 woningen is bestemd voor sociale huur met als doelgroep voornamelijk senioren. Hiermee voorzien we in de grote vraag naar sociale huurwoningen in de gemeente Rhenen. Woningcorporatie Rhenam gaat de woningen verhuren. Het appartementencomplex bestaat uit twee gedeeltes. Het eerste gedeelte ‘A’ bestaat uit 24 appartementen en vier verdiepingen. Het tweede gedeelte ‘B’ bestaat uit 18 appartementen en telt 5 verdiepingen. Alle appartementen hebben een eigen balkon. Er wordt een parkeerplek gerealiseerd met 42 plekken.

Architectuur

Het appartementencomplex wordt in dezelfde stijl gebouwd als de rest van de wijk en kent ook dezelfde architect: MIX Architectuur. Daardoor ontstaat er rust en eenheid in het geheel. Ook de tuin en de parkeerplek van het complex sluiten straks aan op al het groen van de wijk. Met een lichte kleur steen en houtaccenten, zowel rond de balkons als aan de galerijzijde, wordt er eenheid gecreëerd in het complex. Beide complexen kijken uit over de Rijn en de prachtige natuur van Rhenen, waardoor de privacy van de achterburen hen niet afgenomen wordt. Door de vorm en massa heeft het gebouw een geluidsisolerende werking voor de rest van de wijk, waardoor bewoners nog meer de rust van de natuurlijke omgeving beleven.

Toekomstbestendigheid

Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven is de missie van Van Wijnen. Met het oog op de generaties na ons, bouwen we zonder negatieve gevolgen voor het milieu en onze planeet. Met de sociale huurwoningen in het appartementencomplex bieden we samen met woningcorporatie Rhenam veel leef kwaliteit en wooncomfort voor mensen die hier niet altijd toegang tot hebben.

Bij de bouw van het complex wordt nagedacht over duurzame oplossingen. Zo worden beide gebouwen gasloos, komen er zonnepanelen op het dak en worden er warmtepompen geïnstalleerd. Ook bouwen we met duurzame materialen, waardoor er garantie is op een lange levensduur.

Route bouwverkeer

Het plan is om aan twee kanten van de toegangsweg ‘Zanglijster’ te bouwen. Die toegangsweg  blijft in principe ten allen tijde vrij, zodat de wijk toegankelijk blijft tijdens te bouw. Wij zoeken zoveel mogelijk andere wegen voor het bouwverkeer en zorgen ervoor dat de bewoners tijdens de bouw zo weinig mogelijk hinder ervaren. Daar houden we in de planning rekening mee. Hierdoor hebben we geen omleidingen of aparte routes nodig. Mocht er in een uitzonderlijk geval toch een tijdelijke of gedeeltelijke afzetting van de weg nodig zijn, dan communiceren wij dit ruim op tijd.

Entreegebouw Vogelenzang aan de Rijn

Globale planning

Q&A

Vragen? Bekijk de Q&A hieronder of mail naar vogelenzang@vanWijnen.nl

Nieuws over Vogelenzang Rhenen

Entreegebouw Vogelenzang

Entreegebouw Vogelenzang opgeleverd

Lees verder

Entreegebouw Vogelenzang in Rhenen bereikt hoogste punt

Op 7 maart 2022 werd het hoogste punt bereikt van het entreegebouw in de wijk Vogelenzang in Rhenen. Het entreegebouw…

Lees verder

Realisatie 42 appartementen in Rhenen

In de wijk Vogelenzang, gerealiseerd door BPD gebiedsontwikkeling en Van Wijnen, op de hoek van de Zanglijster en Zwarteweg worden…

Lees verder