Projecten

Evenemententerrein wordt woongebied

Purmerend

Op het voormalig gemeentelijk evenemententerrein, gelegen aan de Stekeldijk in Purmerend, staan drie nieuwe kleinschalige woongebouwen. Naast 38 koopappartementen realiseerden we er 64 middeldure huurappartementen. Vanaf de derde verdieping van woongebouw De Dromer heeft de 22-jarige treinmachinist Sander Jong straks uitzicht over de spoorlijn van Purmerend.

“Het station is op loopafstand. Dat is erg handig, dan ben ik snel in Amsterdam waar mijn diensten voor de NS altijd beginnen.”

Sander Jong Koper

Middeldure huurwoningen
64
Koopwoningen
38
Opdrachtgever
Van Wijnen Projectontwikkeling Noord B.V.
Architect
FKG Architecten, Wormerveer
Woonoplossing
Vrij Wonen

De ideale plek

De 26-jarige Ron Beumer zocht een betaalbare woning. Ron behoorde tot zijn teleurstelling niet bij de eerste kopers. Hij was dan ook blij dat hij in een later stadium is benaderd of hij nog interesse had. “Zeker! Ik heb straks een appartement op de vierde verdieping en kijk uit over Purmerend. Daar hoefde ik niet lang over na te denken.” “Mijn nieuwe appartement is centraal gelegen. Ik werk in Amsterdam en daar ben ik straks binnen een half uur. Ik kan op de fiets naar mijn sportschool en naast een rustige woonwijk is dit voor mij de ideale plek.”

Middeldure huurwoningen erg gewild

Dirk Harmens, directeur van Terra Projectmanagement zag de voordelen van de locatie. “In de crisis zag ik een braakliggend terrein met weinig functie. Met een paar minuten fietsen ben je in het centrum van Purmerend. De belegger die bouwen aan het spoor zag zitten, moest volgens mij het SPF Beheer zijn.”

“Wij hadden direct interesse in dit project,” vertelt Wendy Stegeman, acquisitie manager bij SPF Beheer. “Deze 64 appartementen zijn een mooie toevoeging aan onze woningportefeuille. Daarbij vraagt de markt om middeldure huurwoningen en springen wij graag in dat gat. Tel daarbij op de groene omgeving en je begrijpt dat we niet lang hoefden na te denken.”

Dirk Harmens: “Middeldure huurwoningen zijn erg gewild. Gelukkig ziet de gemeente Purmerend ook de noodzaak hiervan. Veel jongeren willen flexibiliteit en kiezen voor huren. Ook heeft niet iedereen op jonge leeftijd de financiële middelen die tegenwoordig nodig zijn voor het kopen van een woning. Terra Projectmanagement en Van Wijnen vinden het belangrijk om ook voor deze groep te bouwen.” Makelaar Van der Linden verzorgt namens SPF Beheer de verhuur van deze  appartementen.

Meer informatie over middeldure huurwoningen?

Dirk Harmens

“De begeleiding vanuit Van Wijnen is top. Iedereen doet zijn best om het leuk voor ons te maken. Ik vind het echt perfect.”

Sander Jong
Koper appartement De Dromer Purmerend

Samen voor kwaliteit

Koper Sander Jong reed regelmatig op zijn scooter langs de bouw met zijn vriendin. “Ik vind het erg leuk om te kijken hoe de bouw vordert.” Remco IJzendoorn is bedrijfsleider bij Van Wijnen Heerhugowaard. Hij is trots dat de bouw zo mooi op schema liep.

Wendy Stegeman van SPF Beheer is tevreden over de samenwerking met Van Wijnen. “De bouwplaats was altijd netjes. Dat zegt voor mij iets over de manier van werken. Het is fijn om te ervaren dat je samen iets moois wilt neerzetten. Naar aanleiding van de gezamenlijke beoordeling van de zogenaamde proefwoning hebben we zowel in de keuken als in de badkamer nog een mooie kwaliteitsslag kunnen maken. Goed om te ervaren dat Van Wijnen dan meedenkt en de woningen samen nog mooier maakt.”

Blij met begeleiding

Van Wijnen organiseerde diverse contactmomenten voor de kopers. De feestelijke momenten worden samen met de kopers, het projectteam, werknemers en overige betrokkenen gevierd. Koper Sander Jong is super tevreden. “De begeleiding vanuit Van Wijnen is top. Iedereen doet zijn best om het leuk voor ons te maken. Ik had van tevoren niet echt een beeld wat ik kon verwachten. Alle dagen waarop je informatie krijgt, andere kopers ontmoet en op de bouw mag kijken, zijn fijn. Ik vind het echt perfect.”

Ron vond het erg leuk om door een VR-bril zijn toekomstige woning te bewonderen. “Het was gaaf om mee te maken. Daarna ben ik nog bij een kijkdag geweest. Leuk om voor het eerst naar binnen te mogen en gezellig om weer contact te hebben met andere kopers. Toen de uitnodiging voor viering van het hoogste punt en de BBQ kwam, was ik positief verrast. Beter geregeld kun je het niet krijgen.”


“Mijn nieuwe appartement is centraal gelegen. Dit is voor mij de ideale plek.”

Ron Beumer
Koper appartement De Dromer Purmerend

De ideale plek

Wendy Stegeman van SPF beheer was tevreden over de vooroplevering. “Dat was echt prima in orde. Natuurlijk zijn er altijd kleine puntjes die opgelost moeten worden, dat hoort bij zo’n proces. Er is geen seconde discussie geweest met Van Wijnen. We willen allebei alles mooier en beter maken. Ik zou morgen weer een project met Van Wijnen willen doen.”

Remco IJzendoorn: “Wij vinden het een kers op de taart dat wij het woonrijp maken van de omgeving ook mogen begeleiden. Zo vaak komt het niet voor dat we een werk compleet met bestrating, boompjes, struiken, wegbewijzering en verlichting mogen afleveren.”

Kunstwerk
“Wij laten graag iets achter als een project klaar is,” legt Wendy uit. “Dit keer kozen we samen met Van Wijnen voor een kunstwerk. De bank bestaat uit beton en RVS, symboliseert land en water. De drie namen van de wooncomplexen komen ook terug in het kunstwerk. Deze worden verbeeld in een bronzen beeld. In dat beeld krijgen de Waker, Slaper en Dromer een plek, bovenop een bronzen zandzak. Die zandzak symboliseert de dijken. Mooi dat we samen iets blijvends achterlaten dat echt bij de woongebouwen hoort.”

Het eindresultaat

Remco IJzendoorn

Adjunct-directeur productie

r.ijzendoorn@vanwijnen.nl 072-750 35 00

Andere projecten

Meer dan bouwen