Bouw woongebouwen Stekeldijk Purmerend

Wonen

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Heerhugowaard

Noord-Holland

Purmerend

Middeldure huurwoningen
64
Koopwoningen
38
Opdrachtgever
Van Wijnen Projectontwikkeling Noord B.V.
Architect
FKG Architecten, Wormerveer
Woonoplossing
Vrij Wonen

Evenemententerrein wordt woongebied

Op het voormalig gemeentelijk evenemententerrein, gelegen aan de Stekeldijk in Purmerend, staan drie nieuwe kleinschalige woongebouwen. Van Wijnen Heerhugowaard deed de bouw woongebouwen Stekeldijk Purmerend. Naast 38 koopappartementen realiseerden we er 64 middeldure huurappartementen. Vanaf zijn appartement op de derde verdieping van woongebouw De Dromer heeft treinmachinist Sander Jong uitzicht over de spoorlijn van Purmerend.

Middeldure huurwoningen erg gewild

Dirk Harmens, directeur van Terra Projectmanagement zag de voordelen van de evenementenlocatie in Purmerend. “In de crisis zag ik een braakliggend terrein met weinig functie. Met een paar minuten fietsen ben je in het centrum van Purmerend. De belegger die bouwen aan het spoor zag zitten, moest volgens mij SPF Beheer zijn.” “Wij hadden direct interesse in dit project,” vertelt Wendy Stegeman, acquisitie manager bij SPF Beheer. “Deze 64 appartementen zijn een mooie toevoeging aan onze woningportefeuille. Daarbij vraagt de markt om middeldure huurwoningen en springen wij graag in dat gat. Tel daarbij op de groene omgeving en je begrijpt dat we niet lang hoefden na te denken.”

Sander Jong

Koper appartement De Dromer Purmerend

“Het station is op loopafstand. Dat is erg handig, dan ben ik snel in Amsterdam waar mijn diensten voor de NS altijd beginnen.”

Dirk Harmens: “Middeldure huurwoningen zijn erg gewild. Gelukkig ziet de gemeente Purmerend ook de noodzaak hiervan. Veel jongeren willen flexibiliteit en kiezen voor huren. Ook heeft niet iedereen op jonge leeftijd de financiële middelen die tegenwoordig nodig zijn voor het kopen van een woning. Terra Projectmanagement en Van Wijnen vinden het belangrijk om ook voor deze groep te bouwen.” Makelaar Van der Linden verzorgt namens SPF Beheer de verhuur van deze  appartementen.

Ideale plek

Ron Beumer zocht een betaalbare woning. Ron behoorde tot zijn teleurstelling niet bij de eerste kopers van dit project. Hij was dan ook blij dat hij in een later stadium is benaderd of hij nog interesse had. “Zeker! Ik heb een appartement op de vierde verdieping en kijk uit over Purmerend. Daar hoefde ik niet lang over na te denken.” “Mijn nieuwe appartement is centraal gelegen. Ik werk in Amsterdam en daar ben ik straks binnen een half uur. Ik kan op de fiets naar mijn sportschool en naast een rustige woonwijk is dit voor mij de ideale plek.”

Ron Beumer

Koper appartement De Dromer Purmerend

“Mijn nieuwe appartement is centraal gelegen. Dit is voor mij de ideale plek.”

Samen voor kwaliteit

Koper Sander Jong reed regelmatig op zijn scooter langs de bouw met zijn vriendin. “Ik vind het erg leuk om te kijken hoe de bouw vordert.” Ook Remco IJzendoorn, adjunct-directeur bij Van Wijnen Heerhugowaard, is trots dat de bouw zo mooi op schema liep.

Ook Wendy Stegeman van SPF Beheer is tevreden over de samenwerking met Van Wijnen. “De bouwplaats was altijd netjes. Dat zegt voor mij iets over de manier van werken. Het is fijn om te ervaren dat je samen iets moois wilt neerzetten. Naar aanleiding van de gezamenlijke beoordeling van de zogenaamde proefwoning hebben we zowel in de keuken als in de badkamer nog een mooie kwaliteitsslag kunnen maken. Goed om te ervaren dat Van Wijnen dan meedenkt en de woningen samen nog mooier maakt.”

Blij met begeleiding

Van Wijnen organiseerde diverse contactmomenten voor de kopers. De feestelijke momenten worden samen met de kopers, het projectteam, werknemers en overige betrokkenen gevierd. Koper Sander Jong is super tevreden. “De begeleiding vanuit Van Wijnen is top. Iedereen doet zijn best om het leuk voor ons te maken. Ik had van tevoren niet echt een beeld wat ik kon verwachten. Alle dagen waarop je informatie krijgt, andere kopers ontmoet en op de bouw mag kijken, zijn fijn. Ik vind het echt perfect.”

Woonrijp maken

Wendy Stegeman van SPF: “Zowel Van Wijnen als wij wilden allebei alles mooier en beter maken. Ik zou morgen weer een project met Van Wijnen willen doen.” Remco IJzendoorn: “Wij vonden het een kers op de taart dat wij het woonrijp maken van de omgeving ook mogen begeleiden. Zo vaak komt het niet voor dat we een werk compleet met bestrating, boompjes, struiken, wegbewijzering en verlichting mogen afleveren.”

Heb jij een nieuwbouwopgave in Noord-Holland?

Neem contact op met Remco Ijzendoorn