Projecten

Fijn Wonen in Monster

Monster

 

“ Ik vind het ook een mooie gedachte dat we door duurzaam te wonen een steentje bijdragen aan een schonere wereld voor onze kinderen.” – Bewoner Molenstraat

Op 17 april 2019 zijn aan de Molenstraat in Monster 10 eengezinswoningen opgeleverd. De woningen werden gebouwd voor Arcade wonen, die de woningen gaan aanbieden in het sociale huursegment. Op steenworp van het strand, maar wel betaalbaar, duurzaam en toekomstbestendig. De woningen hebben een gebruiksoppervlak van ruim 100 vierkante meter.  

EPC
0,4
Aantal woningen
10
Woningtype
201
Opdrachtgever
Arcade
Woonoplossing
Fijn Wonen

De bouw

De bouw van de woningen is gedaan in ongeveer 4 maanden. Dit is mogelijk door het gebruik van pregefabriceerde onderdelen. Deze onderdelen worden gemaakt in een fabriek en vervolgens op de bouwplaats in elkaar gezet. Het casco van een woning wordt binnen een dag gerealiseerd. Hierdoor is het ook voor omwonenden een leuke bezigheid!
 

“De reacties van buurtbewoners zijn leuk. Ze gaan ’s ochtends op de fiets naar hun werk en wanneer ze ’s middags weer terugkomen staat er ‘opeens’ een woning. We krijgen daardoor veel bekijks. Regelmatig komen mensen een praatje maken of staan ze even tijd stil bij de bouwplaats.”

Duurzaamheid

Alle woningen hebben 103 vierkante meter gebruiksoppervlak. Door de ruime woonkamer en de open keuken oogt de benedenverdieping zeer ruimtelijk. Op de eerste verdieping is genoeg ruimte voor twee slaapkamers en een grote badkamer. Op de zolder zijn aansluitingen voor een wasmachine en is er ruimte voor opslag.

Fijn wonen

Alle Fijn wonen woningen zijn NOM (Nul Op de Meter). Daarnaast zijn de woningen aardgasloos opgeleverd en dus volledig elektrisch. Ook heeft elke woning een warmtepompinstallatie en zonnepanelen.

Meer weten over Fijn wonen? Lees dan hier even verder!

In gesprek..

Met Tim. Tim is uitvoerder bij Fijn wonen. Lees dat artikel hier.

Andere projecten

Meer dan bouwen