Flexibel werken en verblijven in VIA Work

Recreëren

Transformeren

Amsterdam

Diemen

Lelystad

Werken en verblijven
26 suites en 7 slaapzalen
Turnkey opgeleverd
in 33 weken
Transformatie
5.000 m2
Opdrachtgever
VIA Amsterdam
Architect
APTO Architects, Amsterdam

Van Wijnen transformeert bedrijventerrein Bergwijkpark in Diemen van kantoorlocatie naar een gebied met diverse functies. Sinds de komst van Campus Diemen Zuid is het ook een plek voor studenten en het in 2017 geopende VIA hotel trekt ook toeristen naar het gebied. In juni 2019 opende VIA Work haar deuren en hiermee krijgt het gebied er weer een creatieve impuls bij.

Flexibel werken en verblijven in regio Amsterdam

VIA Work is dé co-work space van de VIA community en biedt flexibele werkplekken, vergaderruimten, ontmoetingsplekken en een ontvangstruimte met balie en bar op de begane grond. Het is een plek waar startups, kleinere bestaande bedrijven en professionals samenkomen in een dynamische en unieke omgeving.

Toen de gelegenheid zich voordeed om het lege kantoorpand Diemerhof 32 te kopen, kende Yuval Herrmann van VIA Amsterdam geen twijfel. ‘’Wij kijken met ‘London eyes’ naar deze locatie. De vastgoedprijzen zijn hier attractief, de campus Diemen Zuid is vlakbij, met de tram, metro of trein ben je zo in het centrum van Amsterdam of op Schiphol.’’

Samen met het VIA Hotel biedt VIA Work niet alleen een plek om te werken en voor organiseren van evenementen, maar ook voor een langer verblijf. Op de twee bovengelegen verdiepingen bevinden zich suites, zodat je naast werken, ook kunt blijven slapen. Dit maakt VIA Village tot een full service business village. Een smeltkroes van nieuwe ideeën.

Ivan Baartmans

Projectleider renovatie en transformatie bij Van Wijnen

“Voor de volledige transformatie was 40 weken gepland terwijl deze in 33 weken is uitgevoerd. Er is 10% meer scope gerealiseerd en het gebouw is turnkey opgeleverd. Een prestatie van formaat van het uitvoeringsteam!”

Slim transformeren van bestaand gebouw

APTO architecten was verantwoordelijk voor zowel de conceptontwikkeling als het ontwerp. ‘’Van het oude interieur hebben we alleen de twee kernen gehandhaafd. Daaromheen is alles vernieuwd, met nieuwe installaties en datakabels’’, zegt architect Milan Bergh van APTO Architects. De brede gangen fungeren als ontmoetingsruimten met tafels en krukken om aan te werken, het zijn eigenlijk straatjes waarlangs werknissen liggen met flexibele wanden, zodat je een werkruimte makkelijk kunt aanpassen.

Wat de transformatie uitdagend maakt, is dat bij de start niet alles al vast lag. ‘’Tijdens de bouw ging het ontwerpproces door’’, zegt Ivan Baartmans, projectleider bij Van Wijnen, dat ook de verbouwing van het eerste VIA hotel uitvoerde. ‘’Er lag geen dik draaiboek klaar bij de start, de architect moest ons gaandeweg op het juiste moment informatie verschaffen. Daar moeten alle betrokken partners toe bereid zijn, want het vraagt een grote flexibiliteit van hen.’’ Milan Bergh: ‘’Ik ken weinig bouwbedrijven die dat aandurven. We zijn er toch steeds goed uitgekomen.’’

Voor volledige transformatie was 40 weken gepland terwijl deze in 33 weken is uitgevoerd. Er is 10% meer scope gerealiseerd en het gebouw is turnkey opgeleverd.

VIA42 in ontwikkeling

Naast het VIA Hotel en VIA Work is ook het naastgelegen VIA42 in uitvoering. Een full service office locatie om VIA Village compleet te maken. APTO is hier verantwoordelijk voor zowel conceptontwikkeling als ontwerp. En het zelfde uitvoeringsteam werkt aan de realisatie. Kijk voor meer info op www.via42.nl

Dronefoto VIA gebouwen