Projecten

Gasloos wonen

Zutphen

In Zutphen hebben wij samen met stichting BOG, David Evekink Exploitatie Stichting en Giesen Architectuur een eerste renovatieproject zonder gasaansluiting opgeleverd.

“Als je er met alle partijen voor gaat, blijkt het mogelijk om de meest duurzame wensen te vervullen. Het is ons gelukt om gasloos te renoveren. Het draait niet alleen om de kosten in het hier en nu maar om onze gezamenlijke toekomst. Als je daarbij stilstaat moet je een andere vraag stellen over wat te duur is.”.

Directeur Stichting BOG

Aantal woningen
8
Energielabel
A++
Bouwtijd
6 maanden
Opdrachtgever
David Evekink Exploitatie stichting/Stichting BOG
Architect
Giesen Architectuur

Moderne uitstraling

Het blok van acht duplexwoningen uit 1965 aan de Warnveldseweg 144-158 in Zutphen heeft een heuse metamorfose ondergaan. Giesen Architectuur heeft een plan gemaakt voor een geheel nieuwe gevel die beter aansluit op de omliggende architectuur. De fraaie entrees, de toegepaste materialen, de raamluiken en het royale overstek realiseren een moderne uitstraling, waarmee de woningen weer helemaal van nu zijn.

Voor de renovatie

Na de renovatie

“Een mooie innovatie welke bijdraagt aan een duurzamere leefomgeving.”

Rob Plant

Comfortabel wonen

Samen met de opdrachtgever hebben wij het plan verder ontwikkeld met als doel voordelig en comfortabel wonen en een duurzame bijdrage aan onze toekomst leveren. Het gehele complex is omhuld met hoogwaardige isolatie en voorzien van steenstrips. De aansluiting op het gasnet is afgekoppeld en de traditionele CV ketels zijn vervangen door elektrische luchtwarmtepompen gevoed via zonnepanelen. Dit levert gebouwgebonden nul-op-de-meterwoningen met energielabel A++ op. De bewoners hebben hierdoor nagenoeg geen energielasten maar wel een heerlijk warm en comfortabel thuis.

Succesvolle samenwerking

Innoveren doe je samen. Het nul-op-de-meter renovatieproject in Zutphen is dan ook het resultaat van een mooie en succesvolle samenwerking tussen de verschillende partijen. Met de kennis en ervaring opgedaan in dit project gaan we als samenwerkingspartners een volgende duurzame opgave aan. Hier gaat het om de realisatie van tien aardgasvrije studentenwoningen in een bestaand monumentaal pakhuis.

Voor en na foto’s

Hieronder ziet u links de oude gevels en rechts de nieuwe:

Oude situatie voorgevel

Nieuwe situatie voorgevel

Oude situatie voorgevel
Nieuwe situatie voorgevel

Oude situatie achtergevel

Rob Plant

Adjunct-directeur bij Van Wijnen Deventer

r.plant@vanwijnen.nl 06-22 20 28 55
Nieuwe situatie achtergevel

Andere projecten

Meer dan bouwen